3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wywar na Ramen-Tori Paitan


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Wywar na Ramen-Tori Paitan

  • 400 g tuszka z kurczaka
  • 400 g wieprzowina, kości
  • 1,8 litra wody
  • 100 g Pora
  • 50 g jabłka
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego, w jednym kawałku(zgniecionym)
  • 100 g cebula, przekrojona na pół
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieść osłonę noża, dodaj tuszkę kurczaka oraz kości wieprzowe. Zalej do pełna wodą. Zgotuj 20min./100st./obr.1
  2. Opróżnij naczynie miksujące i opłucz. Dodaj ponownie tuszkę i mięso i zalej ponownie wodą. Włącz funkcję "WOLNE GOTOWANIE"
    6h/98st./obr.1
  3. Wyciągnij tuszkę oraz kości. Dodaj pozostałe składniki. "WOLNE GOTOWANIE" 1,5h/98st./obr.1
  4. Ugotowany wywar przelej przez sitko o drobnych oczkach.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1.Do przygotowania przepisu potrzebna jest osłona noża miksującego.

2.Przepis na makaron alkaliczny kansui znajdziecie tu: https://www.przepisownia.pl/makarony-i-dania-z-ryzu-przepisy/makaron-do-ramen-z-woda-kansui-alkaliczna/5dxdhv80-9d7d5-560832-f60be-2a7sfccz

3.Tare Shoyu: https://www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/tare-shoyu-do-ramenu/x41egrcg-9d7d5-395712-f60be-f5nif11l

4.Dodatki:CHACHU (boczek duszony w marynacie) , grzyby shitake, glony wakame lub nori, jajko ajitsuke tamago, dymka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy