Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 100 g mąki bezglutenowej np. Schar
- 300 g mleka koziego lub krowiego
- 4 jajka kurze - 4szt. lub 16 jajek perliczych
- 80 g ksylitolu ( cukier brzozowy ) lub zwykłego miałkiego cukru
- 1 szczypty soli
- 5 g oleju z oliwek ( do posmarowania blaszki )
- 10 g cukru pudru ( do posypania ciasta ), opcjonalnie, bo można nie posypywać
- 500 g owoców miękkich np. borówka amerykańska
-
6
50min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1. Włączyć piekarnik na 220 stopni.
2. Umyć owoce i odstawić na cedzaku do osączenia.
3. Blaszkę do tarty lub naczynie żaroodporne posmarować olejem i opruszyć mąką.
4. Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypać mąkę, dodać jajka, ksylitol lub cukier, sól, i mleko. Wymieszać 10 s/ obr. 5.
5. Owoce wysypać na blaszkę i zalać ciastem.
6. Wstawić do nagrzanego piekrnika i piec 40 min.
7. Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem, jeżli ktoś lubi.
8. Podawać po ostygnięciu.
Owoce w cieście
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Do ciasta można użyć praktycznie każdych owoców w zależności, jakie lubimy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz