3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta z porami i boczkiem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 100 g boczku
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 pory
  • sól
  • 1 kubeczek TM wody
  • 300 g mąki
  • 150 g masła, pociętego na kawałki
  • 40 g śmietany
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wyrobić ciasto: wrzucić mąkę, masło, kubeczek zimnej wody i sól - 40 sek / Dough mode.

    Aby łatwiej wyjąć ciasto włączyć 10 sek/ Counter-clockwise operation / obr 3.

    Uformować kulkę z ciasta i odłożyć na bok.

    Umyć pory, pociąć na kawałki, włożyć do miski i zmiksować 5 sek/ No counter-clockwise operation / obr. 5

    Dodać oliwę i włączyć 12 min / 100' / Counter-clockwise operation / Gentle stir setting dodając po koleji: boczek, śmietanę i ewentualnie jedno jajko (wtedy będzie gęstsze).

    W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180' i rozwałkować ciasto i przełożyć na formę do tarty.

    Ewentualnie można posypać serem.

    Wylać masę na ciasto i piec ok. 15 min.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • czy ciasto należy upiec najpierw a...

    Zgłoszony przez rene2306 na marca 8, 2017 at 13:24.

    czy ciasto należy upiec najpierw a później na upieczone ciasto z farszem do piekarnika na 15min. Czy farsz dać na surowe ciasto i do piekarnika na 15min.

    Pozdrawiam RSmileene

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja!!! zrezygnowałam ze

    Zgłoszony przez ruuuuuda666 na lipca 19, 2016 at 18:41.

    rewelacja!!!

    zrezygnowałam ze śmietany, dodałam jedno jajko i ser pleśniowy (z niebieską pleśnią).

    polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka! wczoraj się wszyscy

    Zgłoszony przez goofinka na września 8, 2013 at 09:07.

    Pychotka! wczoraj się wszyscy zachwycali. Ja tylko spod tarty posypalam rozmarynem (bo go uwielbiam) i podpieklam troche przed polozeniem farszu. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie wcinam jest pyszna.

    Zgłoszony przez AniaHania82 na stycznia 21, 2012 at 22:12.

    właśnie wcinam tmrc_emoticons.) jest pyszna. Zrobiłam bez śmietany (jestem uczulona na mleko) więc dodałam jajko, konsystencja i smak wyszły ok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tylko czy tarta z boczkiem

    Zgłoszony przez emiladaniela na lutego 28, 2011 at 10:25.

    tmrc_emoticons.~ Tylko czy tarta z boczkiem jest rzeczywiście daniem WEGETARIAŃSKIM?!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła świetna,dodałam tylko

    Zgłoszony przez kasiaolszowy@interia.pl na lutego 3, 2011 at 09:18.

    Wyszła świetna,dodałam tylko do tej masy porowo-boczkowej ser pleśniowy i jednak jajko też.Rewelacja ,myslę że przepis na ciasto można wykorzystać też jako spód do innych tart.

    Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    katrinaikarina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę koniecznie spróbować

    Zgłoszony przez maks21 na grudnia 1, 2010 at 22:41.

    Muszę koniecznie spróbowaćCooking 1

    Maks21

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze