Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
- 200 g pieczarek, duże pokroić na połówki
- 400 g cukinii, pokrojonej w krążki
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 150 g ryżu długoziarnistego
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody
- 30 g sera żółtego, light
- 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 2 szczypty pieprzu
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 7 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać ½ łyżeczki soli, ryż umieścić w koszyczku i wstawić do naczynia miksującego, gotować 22 min/100°C/obr. 1, koszyczek wyciągnąć i opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
- Dodać olej, dusić 2½ min/Varoma/obr. 1.
- Dodać cukinię, pieczarki, ½ łyżeczki soli, przyprawę uniwersalną, gotować 7 min/100°C/
/obr. 1.
- Dodać ugotowany ryż i wymieszać 1 min/90°C//obr. 2.
- Przed podaniem posypać rozdrobnionym serem.
10
11
Komentarze
OdpowiedzCałkiem smaczne.
Całkiem smaczne.
Bardzo dobre - polecam
Bardzo dobre - polecam