3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryż z cukinią


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • 200 g pieczarek, duże pokroić na połówki
  • 400 g cukinii, pokrojonej w krążki
  • 1 łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 150 g ryżu długoziarnistego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1000 g wody
  • 30 g sera żółtego, light
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 2 szczypty pieprzu
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 7 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać ½ łyżeczki soli, ryż umieścić w koszyczku i wstawić do naczynia miksującego, gotować 22 min/100°C/obr. 1, koszyczek wyciągnąć i opróżnić naczynie miksujące.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
    4. Dodać olej, dusić 2½ min/Varoma/obr. 1.
    5. Dodać cukinię, pieczarki, ½ łyżeczki soli, przyprawę uniwersalną, gotować 7 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    6. Dodać ugotowany ryż i wymieszać 1 min/90°C//obr. 2.
    7. Przed podaniem posypać rozdrobnionym serem.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy