Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 250 g ciepłej wody
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 560 g mąki pszennej typ 500
Farsz
- 600 g bobu ugotowanego i obranego z łupinek
- 180 g sera typu feta
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula poszatkowana w drobną kosteczkę i podsmażona na oleju
- 10 gałązek poszatkowanej pietruszki (tylko liście)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 szczypty pieprzu
-
6
1h 3min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki na ciasto wkłądamy do
. Nastawiamy 1 minuta / interwał. Ciasto wyjmujemy z naczynia i odkładamy.
-
Ugotowany i obrany bób wkładamy do
. Dokładamy fetę w kawałkach, zeszkloną wcześniej cebulkę, poszatkowaną pietruszkę, łyżeczke soku z cytryny, pieprz, ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę prosto do naczynia
.
Nastawiamy 30 sekund obrót 4. Następnie kopystką zgarniamy wszystko z brzegów naczynia i jeszcze raz nastawiamy 30 sekund obrót 4. (do uzyskania jednolitej masy). W razie potrzeby przedłużyc czas miksowania o kilka sekund.
11
Porady
Ilość pieprzu, pietruszki, sposób wykonania pierogów wedle uznania. Można w cieście pominąć jajko. Ja dodaję, bo lubię ciasto bardziej "sprężyste".
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz