thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • NA NALEŚNIKI;
  • 2 jajka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 400 ml mleka
  • 10-11 łyżek mąki, (kopiastych łyżek)
  • NADZIENIE;
  • 1 op szpinaku zmielonego mrożonego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • łyżeczka płaska masełka
  • odrobina mleka ok 1/4 szkl.
  • płaska łyżeczka ziarenek smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. czosnek wrzucamy na wirujące noże

    wyłączamy noże, dodajemy oliwkę z masełkiem na ok 2 min/Varoma poz 1

    dodajemy szpinak z ziarenkami i odrobiną mleka

    gotujemy ok 3-5 min ?Varoma poz 1-2

    zawartość wykładamy do miseczki

    robimy ciasto naleśnikowe

    wbijamy jajka zakładamy motylek  1min/poz 4

    dodajemy jogurt 50s/poz4

    następnie mleko i po łyżce kopiatej mąki cały czas mieszając na obr 4(ok 2 min)

    ciasto wylewamy do miseczki

    smażymy naleśnika, wykładamy na talerz ,

    smarujemy szpinakiem , zawijamy,układamy w  naczyniu żaroodpornym i wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika tak długo, aż upieczemy wszystkie

    następnie wyciągamy z pieca polewamy ketchupem i podajemy gorące

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Naleśniki ze szpinakiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 19, 2015 at 20:03

    WITAM,

    POMYSL SWIETNY jednakze nalesniki mi nie wyszly...byly za geste tmrc_emoticons.(Ponadto malo sprecyzowany przepic...mrozony szpinak,maly jogurt-ile tak naprawde?bedac w innym kraju trudno jest wiedziec ile ma gramow polski zamrozony szpinak tmrc_emoticons.)Mimo wszystko dziekuje.

  • czerwca 18, 2011 at 15:56

    Ja użyłam mrożonego szpinaku - tafle połamałam na kilka kawałków - czas przedłużyłam do 8 min i był ok. Wychodzi dość rzadki, pewnie przez to że mrożony - do naleśników raczej trzeba troszkę wody odlać. Ja jadłam sam - więc bardziej przyprawiłam: sól, pieprz i dodałam 2 jajka.

  • marca 8, 2011 at 08:25

    Witaj Alu,

    mam pytanie - z jakiego szpinaku robiłaś to nadzienie? Z takiego porcjowanego czy takiego w tafli? A jeśli w tafli, to łamałaś go jakoś? I wydaje mi się że w 5 min mrożony szpinak nie osiągnie temperatury Varoma... Dzięki za odpowiedź tmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: