3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • NA NALEŚNIKI;
  • 2 jajka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 400 ml mleka
  • 10-11 łyżek mąki, (kopiastych łyżek)
  • NADZIENIE;
  • 1 op szpinaku zmielonego mrożonego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • łyżeczka płaska masełka
  • odrobina mleka ok 1/4 szkl.
  • płaska łyżeczka ziarenek smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. czosnek wrzucamy na wirujące noże

    wyłączamy noże, dodajemy oliwkę z masełkiem na ok 2 min/Varoma poz 1

    dodajemy szpinak z ziarenkami i odrobiną mleka

    gotujemy ok 3-5 min ?Varoma poz 1-2

    zawartość wykładamy do miseczki

    robimy ciasto naleśnikowe

    wbijamy jajka zakładamy motylek  1min/poz 4

    dodajemy jogurt 50s/poz4

    następnie mleko i po łyżce kopiatej mąki cały czas mieszając na obr 4(ok 2 min)

    ciasto wylewamy do miseczki

    smażymy naleśnika, wykładamy na talerz ,

    smarujemy szpinakiem , zawijamy,układamy w  naczyniu żaroodpornym i wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika tak długo, aż upieczemy wszystkie

    następnie wyciągamy z pieca polewamy ketchupem i podajemy gorące

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • WITAM, POMYSL SWIETNY

    Zgłoszony przez Seni na lutego 19, 2015 at 20:03.

    WITAM,

    POMYSL SWIETNY jednakze nalesniki mi nie wyszly...byly za geste tmrc_emoticons.(Ponadto malo sprecyzowany przepic...mrozony szpinak,maly jogurt-ile tak naprawde?bedac w innym kraju trudno jest wiedziec ile ma gramow polski zamrozony szpinak tmrc_emoticons.)Mimo wszystko dziekuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja użyłam mrożonego szpinaku

    Zgłoszony przez monika_z na czerwca 18, 2011 at 15:56.

    Ja użyłam mrożonego szpinaku - tafle połamałam na kilka kawałków - czas przedłużyłam do 8 min i był ok. Wychodzi dość rzadki, pewnie przez to że mrożony - do naleśników raczej trzeba troszkę wody odlać. Ja jadłam sam - więc bardziej przyprawiłam: sól, pieprz i dodałam 2 jajka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Alu, mam pytanie - z

    Zgłoszony przez alishka na marca 8, 2011 at 08:25.

    Witaj Alu,

    mam pytanie - z jakiego szpinaku robiłaś to nadzienie? Z takiego porcjowanego czy takiego w tafli? A jeśli w tafli, to łamałaś go jakoś? I wydaje mi się że w 5 min mrożony szpinak nie osiągnie temperatury Varoma... Dzięki za odpowiedź tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze