3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Młoda kapusta po mojemu


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 100 g maślanki
  • 5 pieczarek - jasnych,obranych
  • 100 g mini marchewek
  • 300 g rózyczek brokuła i kalafiora
  • 400 g młodej kapusty- pokrojona na kawałki
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 średniej wielkości kiełbasy śląskie
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czubatych łyżeczek bulionu zrobionego w thermomix
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę kroimy na mniejsze kawałki wrzucamy do Blokada naczynia miksującego i rozdrabniamy na obrotach 4. Rozdrobnić w/g własnego gustu. Przełożyć do innej miseczki. Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka.

  2. Do naczynia wrzucić przepołowioną cebulę, czosnek i rozdrobnić  4 sek/obr.4 kopystką zgarnąć warzywa na dno garnka dodać masło i pokrojoną kiełbasę - smażyc 10min/temp.varoma/Obroty wsteczne/1

  3. Dołożyć poszatkowaną kapustę, różyczki brokuła i kalafiora, marcheweczkę oraz pieczarki pokrojone w plasterki, zalać maślanką / najlepiej użyć taką co zostaje po zrobienu własnego masła tmrc_emoticons.) - gotować 15-20 min/100st./obr.1Obroty wsteczne, pod koniec gotowania dodać łyżeczkę bulionu przygotowanego w thermomix.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Młoda kapusta lubi koperek, więc można go dodać na sam koniec gotowania.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy