Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 ząbek czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 25 g oliwy z oliwek
- 2 puszki pomidorów, krojonych (800 g)
- 1 łyżeczka cukru
- 2 kostki Bulionu warzywnego
- 100 g wody
- 1 łyżka przyprawy do pizzy
- 1000 g gnocchi, lub kopytek
- 0,5 pęczka bazylii, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan i bazylię, rozdrobnić 25 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać oliwę, dusić 3 min/Varoma/obr. 2.
- Pozostałe składniki z wyjątkiem gnocchi umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Gnocchi ułożyć na dolnej i górnej części przystawki Varoma, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 15 min/Varoma/obr. 2. Przystawkę odstawić.
- Założyć miarkę MT, zmiksować 5 s/obr. 8, polać gnocchi, podawać posypane parmezanem i bazylią.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne. Polecam:)
Bardzo smaczne. Polecam
Sos bez konkretnego smaku,
Sos bez konkretnego smaku, makaron kompletnie twardy - musiałam dopiero ugotować go w sposób tradycyjny. Żadna rewelacja, wręcz przeciwnie. Pierwsze danie z Thermomixa, które okazało się być niewypałem.
Sos bez konkretnego smaku,
Sos bez konkretnego smaku, makaron kompletnie twardy - musiałam dopiero ugotować go w sposób tradycyjny. Żadna rewelacja, wręcz przeciwnie. Pierwsze danie z Thermomixa, które okazało się być niewypałem.
Super proste danie, ale z
Super proste danie, ale z powodzeniem udaje wykwintne
. Oprócz bazylii dodaję też posiekaną natkę pietruszki, dobrze pasuje. Polecam.
Mufka