3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE

  • 40 g obranej cebuli
  • 5 g octu
  • 10 g cukru
  • 1000 g ziemniaków średniej wielkości, nieobranych i dokładnie umytych
  • 1000 g jogurtu greckiego
  • 500 g śmietany naturalnej, 18% tłuszczu, np. ZOOTT PRIMO bez GMO
  • 100 g słodkiej śmietany 12 %
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid włożyć cebulę, ocet, cukier, rozdrobnić 3 s / obr. 5.
    W razie potrzeby zgarnąć wszystko na dno naczynia i czynność powtórzyć. Przełożyć cebulę do miseczki.
    W naczyniu miksującym umieścić jugurt, wlać obie śmietany, dodać sól i 1 łyżeczkę pieprzu. Na noże nałożyć motylek i ubijać 3 min / obr. 3. Przelać zalewę jogurtowo-śmietanową do miski.
    Filety śledziowe wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie pokroić na kawałki o dł. 3-4 cm, przełożyć do większej miski, zalać 1000 g wody i odstawić na 30 minut.
    Ziemniaki wyłożyć w dolnej części przystawki Varoma.
    Do Closed lid wlać 1000 g wody, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 40 min / Varoma / obr. 2.
    Filety śledziowe wyjąć z wody, wysuszyć starannie papierem, przełożyć do miski, zalać zalewą śmietanowo-jogurtową i wymieszać łyżką. Posypać cebulką i szczypiorkiem.
    Podawać z ugotowanymi i obranymi ziemniakami.

    Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz