thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE

  • 5 filetów śledziowych solonych
  • 40 g obranej cebuli
  • 5 g octu
  • 10 g cukru
  • 1000 g ziemniaków średniej wielkości, nieobranych i dokładnie umytych
  • 500 g jogurtu greckiego
  • 100 g słodkiej śmietany 12 %
  • 300 g śmietany naturalnej, 18% tłuszczu, np. ZOOTT PRIMO bez GMO
  • 100 gramów mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, ocet, cukier, rozdrobnić 3 s / obr. 5.
    W razie potrzeby zgarnąć wszystko na dno naczynia i czynność powtórzyć. Przełożyć cebulę do miseczki.
    W naczyniu miksującym umieścić jugurt, wlać obie śmietany,mleko, dodać sól,pieprz. Na noże nałożyć motylek i ubijać 2 min / obr. 3. Przelać zalewę jogurtowo-śmietanową do miski.
    Filety śledziowe wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie pokroić na kawałki o dł. 3-4 cm, przełożyć do większej miski, zalać 1000 g wody i odstawić na 30 minut.
    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać 1000 g wody, nałożyć przystawkę Varoma,odważyć do niej 1000 g ziemniaków, przykryć pokrywą i gotować na parze 40 min / Varoma / obr. 2.
    Filety śledziowe wyjąć z wody, wysuszyć starannie papierem, przełożyć do miski, zalać zalewą i wymieszać łyżką. Posypać cebulką i szczypiorkiem.
    Podawać z ugotowanymi i obranymi ziemniakami.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?