Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami i sosem czosnkowym Przepis jest nieprzetestowany
Author picture dorotka1983
utworzono: 03/1/13 zmieniono dnia: 03/2/13

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami i sosem czosnkowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 osoba/osoby

Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami

  • 420 gramów świeża ryba, w moim przypadku Tołpyga
  • 1 czubate łyżeczki przyprawy do ryb
  • 0,5 łyżeczki rozmarynu suszonego
  • 3 marchewki pokrojone w paski
  • 1 pietruszka pokrojona w paski
  • 3 ziemniaki obrany, pokrojony w cienkie talarki
  • trochę soku z cytryny
  • trochę masła
  • 900 gramów wody

Sos czosnkowy

  • 4 ząbków czosnku
  • 200 gramów śmietany 18% gęstej
  • 70 gramów majonezu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypty pieprzu
  • szczypty pietruszki natki
  • 6
    45min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Sos czosnkowy:

    1. Do naczynia TM włożyć ząbki czosnku, rozdrobnić 4s, obr.7, następnie zgarnąć kopystką na dno naczynia.

    2. Założyć motylek i dodać pozostałe składniki, wymieszać 10s, obr.2.

    3. Gotowy sos przełożyć do innego naczynia.

     

  2. Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami:

    1. Świeże filety  ryby (tołpygi) posypać przyprawami do ryb i rozmarynem, odstawić na 15 min. Następnie skropić sokiem z cytryny i zawinąć w folię aluminową. Każdy filet osobno. Kładziemy na Varomę.

    2. W między czasie przygotowujemy warzywa. Obrane marchewki i pietruszkę kroimy w cienkie słupki, ziemniaki w talarki. Przekładamy do Varomy.

    3. Do naczynia wlewamy wodę i zakładamy  Varomę. 

    4. Gotujemy 25-30 min, obr 1. Varoma.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra rybka. Zrobiłam

    Zgłoszony przez MartaG1986 na lutego 12, 2016 at 19:24.

    Bardzo dobra rybka. Zrobiłam z mrożonych filetów z dorsza i wydłużyłam czas o 10minut. Nie dodałam rozmarynu i tak wyszla pyszna rybka. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry z dorszem

    Zgłoszony przez 297538 na grudnia 20, 2015 at 22:41.

    Bardzo dobry z dorszem bałtyckim.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiamy a w szczególności

    Zgłoszony przez diamentynka1 na lutego 27, 2015 at 21:06.

    uwielbiamy a w szczególności sosik...  Głośny śmiech polecam wszystkim

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze