PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
2 osoba/osoby
Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami
- 420 gramów świeża ryba, w moim przypadku Tołpyga
- 1 czubate łyżeczki przyprawy do ryb
- 0,5 łyżeczki rozmarynu suszonego
- 3 marchewki pokrojone w paski
- 1 pietruszka pokrojona w paski
- 3 ziemniaki obrany, pokrojony w cienkie talarki
- trochę soku z cytryny
- trochę masła
- 900 gramów wody
Sos czosnkowy
- 4 ząbków czosnku
- 200 gramów śmietany 18% gęstej
- 70 gramów majonezu
- 0,5 łyżeczki soli
- szczypty pieprzu
- szczypty pietruszki natki
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Ryba (Tołpyga) na parze z warzywami:
1. Świeże filety ryby (tołpygi) posypać przyprawami do ryb i rozmarynem, odstawić na 15 min. Następnie skropić sokiem z cytryny i zawinąć w folię aluminową. Każdy filet osobno. Kładziemy na Varomę.
2. W między czasie przygotowujemy warzywa. Obrane marchewki i pietruszkę kroimy w cienkie słupki, ziemniaki w talarki. Przekładamy do Varomy.
3. Do naczynia wlewamy wodę i zakładamy Varomę.
4. Gotujemy 25-30 min, obr 1. Varoma.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzThis looks really nice.
This looks really nice.
Good tips! Open to welcoming the first customers...
Good tips! Open to welcoming the first customers in papa's burgeria shop.
U nas sum i sandacz doprawiony solą, pieprzem i...
U nas sum i sandacz doprawiony solą, pieprzem i suszoną pietruszką. Czas następnym razem skrócę o 5 minut. A do warzyw dolożone szparagi. Sos czosnkowy mniami jak to mówi syn.
Rybka z warzywami w zestawieniu z sosem...
Rybka z warzywami w zestawieniu z sosem czosnkowym, pycha. Dodaję do ulubionych
i P O L E C A M !!!
Bardzo dobra rybka. Zrobiłam
Bardzo dobra rybka. Zrobiłam z mrożonych filetów z dorsza i wydłużyłam czas o 10minut. Nie dodałam rozmarynu i tak wyszla pyszna rybka. Polecam.
Bardzo dobry z dorszem
Bardzo dobry z dorszem bałtyckim.
uwielbiamy a w szczególności
uwielbiamy a w szczególności sosik...
polecam wszystkim