3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotleciki rybno-ziemniaczane


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 6 kostek ryby
  • 6 ziemniaków ugotowanych
  • 1 cebula
  • 1 jajko kurze
  • soli
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • pietruszka lub koperek, opcjonalnie
5

Przygotowanie

  1. Ryby rozmrozić i wycisnąć jak gąbkę. W TM rozdrobnić cebulę, dodać rybę, ustawić 6 sek./obr. 6-7. Ponieważ robiłam te kotleciki w TM pierwszy raz, bałam się, że wszystko mi się nie zmieści. albo będzie źle zmielone, więc po zmieleniu ryby przełożyłam ją do miski i osobno zmieliłam ziemniaki 6 sek., obr. 5-6. Teraz wiem, że wszystko można spokojnie włożyć do TM i razem rozdrabniać. Na końcu dodać jajko i trochę bułki tartej, sól i ewentualnie zieleninę. Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać np. z surówką z kiszonej kapusty.

     

10
11

Porady

Inne moje przepisy na //poradnikmagdy.blogspot.com/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy