Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Surówka z rzodkwi i pekińskiej
- 1 Bieła rzodkiew
- 5 liści kap. pekińskiej
- jogurt naturalny
- soli
Brokuł
- 1 brokuły
Młode ziemniaki
- soli
- 1 litry wody
- 1/2 pęczka koperku, do posypania ziemniaków
- 1 kg ziemniaków
Sos do brokuła
- sòl, pieprz, kminek
- sok z 1/2 cytryny
- łyżka szcvzypiorku
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka natki pietrzuszki
- 1 łyzeczka musztardy francuskiej
- 1 łyzka majonezu
- 1 mały jogurt naturalny
Ryba
- sòl, pieprz, kminek, do smaku
- 4 paseczki masła, po 2 na filet
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 Filet dorsza, na osobę
-
6
30min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Filet umyć, osuszyć. Naciąć kieszonki u góry fileta na masło, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Masło do kieszonek, dorsza posypać koperkiem i na dolną Varome.
Ziemniaki obrać, umyc i pokroić w kortkę. Brokuła podzielić na różyczki. Ziemniaki do koszyczka, brokuł, ma górną Varome. Do
"Blokada naczynia miksującego" Wlać litr wody, dodać sól, włożyć koszyczek z ziemniakami, zamknąć
"Blokada naczynia miksującego" i na gorę postawić Varome. Gotować 25 min/ obr 1 / Varoma
Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki podczas gdy nasza rybka się robi.
Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pekińska posztkować, posolić i po kilku minytach dodać jogurt. Smacznego
Ryba
Ziemniaki i brokuł
Sos do brokuła lub innych warzyw na parze
Surówka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Na zdjęciu rybka przygotowana na wynos
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDanie zrobione i zjedzone. Przyznam się że...
Danie zrobione i zjedzone. Przyznam się że pierwszy raz robiłam surówkę z rzodkwi -pyszna (jak już mężulkowi smakowało to....) . Ogólnie polecam.
Bardzo dobre polecam.
Bardzo dobre polecam.
Właśnie zabieram się za
Właśnie zabieram się za robienie tych pyszności tylko zamiast dorsza mam mintaja
ponieważ moje dziecko tylko taką rybę je... Mam nadzieje ze wyjdzie dobre jedzonko
Skorzystałam z tego przepisu
Skorzystałam z tego przepisu robiąc pierś z kurczaka na parze z młodymi ziemniaczkami i wstążkami z cukini. Ziemniaki w koszyczku, kurczak na dolnej Varomie, cukinia na górnej. Idealnie sprawdził mi się czas gotowania podany w Twoim przepisie "25 min/ obr 1 / Varoma"
dzięki