3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dorsz na parze z młodymi ziemniaczkami, brokułem i surowka z rzodkwi i pekińskiej


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Surówka z rzodkwi i pekińskiej

  • 1 Bieła rzodkiew
  • 5 liści kap. pekińskiej
  • jogurt naturalny
  • soli

Brokuł

  • 1 brokuły

Młode ziemniaki

  • soli
  • 1 litry wody
  • 1/2 pęczka koperku, do posypania ziemniaków
  • 1 kg ziemniaków

Sos do brokuła

  • sòl, pieprz, kminek
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka szcvzypiorku
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietrzuszki
  • 1 łyzeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyzka majonezu
  • 1 mały jogurt naturalny

Ryba

  • sòl, pieprz, kminek, do smaku
  • 4 paseczki masła, po 2 na filet
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 Filet dorsza, na osobę
  • 6
    30min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ryba
  1. Filet umyć, osuszyć. Naciąć kieszonki u góry fileta na masło, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Masło do kieszonek, dorsza posypać koperkiem i na dolną Varome.

  2. Ziemniaki i brokuł
  3. Ziemniaki obrać, umyc i pokroić w kortkę. Brokuła podzielić na różyczki. Ziemniaki do koszyczka, brokuł, ma górną Varome.  Do Blokada naczynia miksującego Wlać litr wody, dodać sól, włożyć koszyczek z ziemniakami, zamknąć Blokada naczynia miksującego i na gorę postawić Varome. Gotować 25 min/ obr 1 / Varoma

  4. Sos do brokuła lub innych warzyw na parze
  5. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki podczas gdy nasza rybka się robi.

     

  6. Surówka
  7. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pekińska posztkować, posolić i po kilku minytach dodać jogurt. Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na zdjęciu rybka przygotowana na wynos tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wash and dry the fillet. Cut pockets in the top...

    Zgłoszony przez kalyl cie na kwietnia 16, 2024 at 06:27.

    Wash and dry the fillet. Cut pockets in the top Strands NYT of the fillet for butter, season with salt, pepper and sprinkle with lemon juice. Butter the pockets, sprinkle the cod with dill and place on the lower Varome.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I swear, I'll read your stuff more frequently....

    Zgłoszony przez sympathizetrack na stycznia 24, 2024 at 05:52.

    I swear, I'll read your stuff more frequently. When you have some spare time, I'd love for you to join me in playing the video game geometry dash lite that I recently discovered.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sauce for broccoli or other steamed vegetables is...

    Zgłoszony przez gregoryguzman na grudnia 1, 2023 at 05:39.

    Sauce for broccoli or other steamed vegetables is so delicious but adding geometry dash subzero will make it better.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie zrobione i zjedzone. Przyznam się że...

    Zgłoszony przez Lucy74 na listopada 8, 2016 at 18:20.

    Danie zrobione i zjedzone. Przyznam się że pierwszy raz robiłam surówkę z rzodkwi -pyszna (jak już mężulkowi smakowało to....) . Ogólnie polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre polecam.

    Zgłoszony przez ruda 2004 na kwietnia 28, 2016 at 13:58.

    Bardzo dobre polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zabieram się za

    Zgłoszony przez weronika7578 na marca 11, 2016 at 13:17.

    Właśnie zabieram się za robienie tych pyszności tylko zamiast dorsza mam mintajatmrc_emoticons.( ponieważ moje dziecko tylko taką rybę je... Mam nadzieje ze wyjdzie dobre jedzonko

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skorzystałam z tego przepisu

    Zgłoszony przez kocia_melodia na czerwca 13, 2015 at 19:22.

    Skorzystałam z tego przepisu robiąc pierś z kurczaka na parze z młodymi ziemniaczkami i wstążkami z cukini. Ziemniaki w koszyczku, kurczak na dolnej Varomie, cukinia na górnej. Idealnie sprawdził mi się czas gotowania podany w Twoim przepisie "25 min/ obr 1 / Varoma"

    dzięki tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze