3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dorsz na parze z młodymi ziemniaczkami, brokułem i surowka z rzodkwi i pekińskiej


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Surówka z rzodkwi i pekińskiej

  • 1 Bieła rzodkiew
  • 5 liści kap. pekińskiej
  • jogurt naturalny
  • soli

Brokuł

  • 1 brokuły

Młode ziemniaki

  • soli
  • 1 litry wody
  • 1/2 pęczka koperku, do posypania ziemniaków
  • 1 kg ziemniaków

Sos do brokuła

  • sòl, pieprz, kminek
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka szcvzypiorku
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietrzuszki
  • 1 łyzeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyzka majonezu
  • 1 mały jogurt naturalny

Ryba

  • sòl, pieprz, kminek, do smaku
  • 4 paseczki masła, po 2 na filet
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 Filet dorsza, na osobę
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ryba
  1. Filet umyć, osuszyć. Naciąć kieszonki u góry fileta na masło, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Masło do kieszonek, dorsza posypać koperkiem i na dolną Varome.

  2. Ziemniaki i brokuł
  3. Ziemniaki obrać, umyc i pokroić w kortkę. Brokuła podzielić na różyczki. Ziemniaki do koszyczka, brokuł, ma górną Varome.  Do Closed lid Wlać litr wody, dodać sól, włożyć koszyczek z ziemniakami, zamknąć Closed lid i na gorę postawić Varome. Gotować 25 min/ obr 1 / Varoma

  4. Sos do brokuła lub innych warzyw na parze
  5. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki podczas gdy nasza rybka się robi.

     

  6. Surówka
  7. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pekińska posztkować, posolić i po kilku minytach dodać jogurt. Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na zdjęciu rybka przygotowana na wynos tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Danie zrobione i zjedzone. Przyznam się że...

    Zgłoszony przez Lucy74 na listopada 8, 2016 at 18:20.

    Danie zrobione i zjedzone. Przyznam się że pierwszy raz robiłam surówkę z rzodkwi -pyszna (jak już mężulkowi smakowało to....) . Ogólnie polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre polecam.

    Zgłoszony przez ruda 2004 na kwietnia 28, 2016 at 13:58.

    Bardzo dobre polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zabieram się za

    Zgłoszony przez weronika7578 na marca 11, 2016 at 13:17.

    Właśnie zabieram się za robienie tych pyszności tylko zamiast dorsza mam mintajatmrc_emoticons.( ponieważ moje dziecko tylko taką rybę je... Mam nadzieje ze wyjdzie dobre jedzonko

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skorzystałam z tego przepisu

    Zgłoszony przez kocia_melodia na czerwca 13, 2015 at 19:22.

    Skorzystałam z tego przepisu robiąc pierś z kurczaka na parze z młodymi ziemniaczkami i wstążkami z cukini. Ziemniaki w koszyczku, kurczak na dolnej Varomie, cukinia na górnej. Idealnie sprawdził mi się czas gotowania podany w Twoim przepisie "25 min/ obr 1 / Varoma"

    dzięki tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze