To ja też coś z tej serii wrzuce
To ja też coś z tej serii wrzuce
Krokodylek jest szałowy
Mam nadzieje ,że Ala się nie obrazi
![]()
Ala kombinuje jak go podprowadzić i umieścić sobie w avatarku
Moniko - szacun ogromny, bo dotychczas nikt nie skojarzył "kokolidka" z krokodylkiem, a funkcjonuję pod tym nickiem już trochę. "Kokolidek" (oczywiście chodziło o krokodylka - była kiedyś taka bajka dla dzieci) to była ulubiona zabawka mojej córki w czasach, kiedy miała 2 - 3 latka.
Alu To dla Ciebie...
Dziewczyny, jesteście nie do pokonania!
Moniko, te dania z ryżowymi miśkami rewelacyjne. :O kOKOLIDEK z ogórków - genialny!!!!
Dekoracje przepiękne
przydałyby się jakieś narzedzia do carvingu żeby te cuda wyrzeźbić
Moniko czekam na ten przepis na bułeczki z pomidorami w środku
![]()
Zestaw narzędzi do carvingu
Dziewczyny, jesteście nie do pokonania!
![]()
Moniko, te dania z ryżowymi miśkami rewelacyjne. :O
Gabrysiu to taki sprytny sposób na " Tadka niejadka "
Moniko, a może tak rzucisz cena tych nartzędzi? To sa dla profesjonalistów. Nam wystarczy mały, krótki nożyk, ale akurat takiego tutaj nie widzę. Carving to wielka sztuka!
Moich niejadków nic nie ruszy, nawet taki niedźwiadek. Mnie -owszem.
Moniko, a może tak rzucisz cena tych nartzędzi? To sa dla profesjonalistów. Nam wystarczy mały, krótki nożyk, ale akurat takiego tutaj nie widzę. Carving to wielka sztuka!
![]()
Mówisz i masz Gabrysiu
Taki mały zestaw kosztuje 74,00 zł
Ten nożyk poniżej kosztuje 50,00 zł
Bardzo mi się ta sztuka podoba, ale nie będę się już jej uczyć. Pocieszę oczy przepięknymi zdjęciami, a zrobię coś łatwego, np. różyczkę ze skórki pomidorka.
Moniczko - dziękuję za dedykację
Kokolidki - czadowe Czego to ludzie nie wymyślą
Podziwiam
Teraz coś z serii Praktyczna Pani Domu Vol.1
Świetny pomysl
Świetny a szczególnie jak się ma w domu za "dużego" pana, który twierdzi ,że koszule mu się "kurczą"
Z serii Dekoracje z warzyw i owoców Vol.1
Vol.2
Vol.3
Domowy sposób na wężowe żelki
Swietne rzeczy, zawsze cos wygrzebiesz kobietko Modelowanie znam, bo robilam juz wiele razy, ziemniaczki tez , pycha
Mòj maz najlepiej lubi z boczkiem. A te cale glizdy, to robilam 2 lata temu, na imprezke dla mojej còrki
Prosty i obrzydliwy deserek, w sam raz na Halloween
Super
Domowy sposób na wężowe żelki
Swietne rzeczy, zawsze cos wygrzebiesz kobietko
Modelowanie znam, bo robilam juz wiele razy, ziemniaczki tez , pycha
Mòj maz najlepiej lubi z boczkiem. A te cale glizdy, to robilam 2 lata temu, na imprezke dla mojej còrki
![]()
Prosty i obrzydliwy deserek, w sam raz na Halloween
![]()
Verciu, Ciebie niczym się nie da zaskoczyć - musze dobrze pomyśleć co by tu znależć ...
Oj, zaskoczylas mnie kochanie juz nie raz
Ze z tego wszystkiego nawet nie odpowiedzialam, bo zabraklo mi jezyka w gebie
Bardzo doceniam Monis ten kawal dobrej roboty, ktòry odwalasz dla nas
Swojska, ladna i kochana kobietka z Ciebie
I za to wlasnie Cie lubie
Oj, zaskoczylas mnie kochanie juz nie raz
![]()
![]()
Ze z tego wszystkiego nawet nie odpowiedzialam, bo zabraklo mi jezyka w gebie
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo doceniam Monis ten kawal dobrej roboty, ktòry odwalasz dla nas
![]()
![]()
Swojska, ladna i kochana kobietka z Ciebie
I za to wlasnie Cie lubie
![]()
![]()
![]()
Dziękuje Kochana ,Ty dla mnie też jesteś Swojska,ładna ,energiczna ,kochana i najważniejsze Szczera - a to bardzo sobie cenie w ludziach.
Vol.4
Vol.5
Vol.6
Vol.7
Vol.8
Bardzo mi sie podobaja te choineczki dzieki Monisku
Monis, Ty masz niewyczerpany repertuar. Dech zapiera. Chciałoby się wszystko umiec zrobić.
Veronika to Artystka kulinarna. Ona wszystko potrafi, ale mam prozaiczną prośbę. Veroniczko , powiedz jak poznać w sklepie dojrzały i słodki arbuz, który nie jest przecięty.? Pukać, wąchać , gdzie? Nie mam pojęcia i czasami kupię taki blady , malo słodki.
Vol.9
Z serii " Podajemy do stołu " Vol.1
Vol.2
Vol.3
Monis, Ty masz niewyczerpany repertuar.
Dech zapiera. Chciałoby się wszystko umiec zrobić.
Veronika to Artystka kulinarna. Ona wszystko potrafi, ale mam prozaiczną prośbę. Veroniczko , powiedz jak poznać w sklepie dojrzały i słodki arbuz, który nie jest przecięty.? Pukać, wąchać , gdzie? Nie mam pojęcia i czasami kupię taki blady , malo słodki.
Gabrysiu, ja zawsze czekam na okres arbuza, nie kupuje nigdy zawczasu. Nie kupuje tez w sklepie, a u gospodarza, wtedy wiem, co jem i nigdy sie nie zawiode Dobrego dojrzalego arbuza rozpoznasz po kilku szczegòlach. Patrz na skòrke, ktòra miala kontakt z ziemia. Musi miec kolor zòlty, kremowy. Jesli jest zielone lub biale, znaczy, ze arbuz zostal zerwany za wczesnie. Druga rzecz - pukasz w arbuza - jesli dzwiek jest gluchy, znaczy, ze arbuz jest gotowy, soczysty. Arbuz jest owocem zlozonym w 92% z wody. Wiec zdrowy, dojrzaly owoc jest ciezszy od niedojrzalego. Trzecia rzecz, to patrzec na ogonek, badz miejsce po nim
Ogonek nie moze byc suchy. jesli zas w tym miejscu widac, ze wychodzi sok, arbuz bedzie szczegòlnie soczysty i slodki. Ogòlnie nie moze miec "pokiereszowanej" skòrki, a zòltawe plamki swiadcza dobrze o nim
Na koniec zas dodam Ci Gabrysiu, ze wybrac dojrzalego, zdrowego i soczystego arbuza, wcale nie jest latwo. Melona zas, jesli by Ci bylo kiedy potrzeba, poznasz tez po ogonku, ale go wachasz - musi miec ladny, zdrowy zapach. Tez sie puka, jak z arbuzem. Dzwiek gluchy, ale nie "pusty" ! Opròcz tego, przyciskasz palcami drugi koniec owocu, ten bez ogonka. Musi byc elastyczne, ale nie za miekkie. Dobrego poszukiwania
Alez piekne te potrawy :O :O :O Nowe pomysly, Monis
Dzieki
Dobrze, ze nie umiemy robic wszystkiego, bo byloby nudno
A tak jest zawsze cos ciekawego do nauki
Moniczko ale piękne tak podane do stołu zachwyci każdego
Verciu dzięki mi się te porady też przydadzą, teraz często pałaszujemy arbuzy ja najbardziej lubię takiego schłodzonego w lodówce
Nie ma za co, jak sie przyda, to sie ciesze
Mnie nauczyl tego wlasnie gospodarz
Kiedys tez nie wiedzialam na co patrzec, jak wybierac, i czasem wybralam..... kota w worku
Teraz juz wiem
Veroniczko, dzięki wielkie za fachowe rady arbuzowe. Myślę, że przydadzą się też innym. Ja skopiowałam do swoich przepisów. Tutaj , na forum zagubią się, a są cenne. Dzięki raz jeszcze.
Nie ma za co Gabrysiu, przekaze gospodarzowi, to sie ucieszy, ze jego nauka za granice poszla
Moniko kolejny raz dostałam oczopląsu
Wspaniałe są te smakołyki
Veroniko zazdroszczę Ci,że możesz kupować warzywa od gospodarza. ja kupuję na ryneczku lub w Lidlu i nie znam pochodzenia tych warzyw
ale wykorzystałam Twoją naukę i kupiłam sobie arbuz
Verciu bardzo cenne informacje , które warto zapamiętać
Do tej pory kupowałam " po omacku" i tak jak Ty wcześniej zdarzyło mi się kupić "kota w worku"
Dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Veroniczko, kupiłam arbuza kierując się Twoimi radami. Właśnie go rozkroiłam. Jest soczysty, czerwieniutki i słodki. Dzięki. Wcale nie było mi łatwo rozróżnić, który będzie dobry, ale wykorzystałam ten szczegół przyżólkniętej skórki od strony,na której leżał. Strzał w 10!
Ciesze sie Kobietki, ze moglam pomòc
Zgodnie z obietnicą pudełeczka
Marzenko,co ja więcej będe pisać - Ty wiesz co ja myśle o tych małych dziełach sztuki
Pozdrowionka i Buziaczki
Dziekuje Monisiu
Marzenko - słodkie A czy na pierwszym zdjęciu to pudełaka? bo mnie to wygląda na tace
Piekne, moge potwierdzic na 100%, bo mam jedno takie dzielo sztuki w domu
Sliczne
Marzenko piękne pudełeczka i tace również ,ale jesteś zdolna