Tu jesteś:
4
Składniki
ciasto chlebowe
- 250 gramów wody letniej
- 1,5 łyżki miodu
- 4 łyżek oleju
- 2 łyżki prażonej cebulki, gotowej
- 200 g kapusty kiszonej, odciśniętej z soku drobno poszatkowanej
- 1/2 łyżeczki soli
- 40 g drożdży
- 400 g mąki pszennej
- 100 mąka razowj
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrabiać 3 min na interwale.W trakcie wyrabiania po upływie 2 min przez otwór w pokrywie wrzucić kiszona kapustę. przełożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 180 stopni .W chlebku po wydrążeniu miąższu można podawać świąteczny wielkanocny żurek, smakuje wybornie, polecam wypróbować.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz