3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb z kiszoną kapusta


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto chlebowe

  • 250 gramów wody letniej
  • 1,5 łyżki miodu
  • 4 łyżek oleju
  • 2 łyżki prażonej cebulki, gotowej
  • 200 g kapusty kiszonej, odciśniętej z soku drobno poszatkowanej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40 g drożdży
  • 400 g mąki pszennej
  • 100 mąka razowj
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrabiać 3 min  na interwale.W trakcie wyrabiania po upływie 2 min przez otwór w pokrywie wrzucić kiszona kapustę. przełożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 180 stopni .W chlebku po wydrążeniu miąższu można podawać  świąteczny wielkanocny  żurek,  smakuje wybornie, polecam wypróbować.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy