3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chlebek na barszczu


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

zaczyn

  • 150 g wody
  • 200 g mąki żytniej typ 720
  • 3 g świeżych drożdży
  • 50 g barszczu białego

chleb

  • 150 g wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 400 g białej pszennej mąki
  • 6
    8h 0min
    Czas całkowity 8h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    zaczyn
  1. DoClosed lidwłoż składniki na zaczyn i wyróbDough mode2,30.Zostaw w dzbanku na 7-8godz.

  2. Po upływie tego czasu dołóż resztę składników na chleb i wyróbDough modeprzez 5min.

  3. Daj odpocząć około1godz. Wyrób jeszcze raz przez3min/Dough mode W tym czasie włącz piekarnik 50*C przełóż do wysmarowanej olejem formy i wstaw na około20-25min.Wystaw i nagrzej piekarnik do 220*C.Wstaw z powrotem i piecz  40min.

10
11

Porady

UWAGA!!!! Zrobiłam dziś ten chlebek jako orkiszowy to znaczy ,że zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową .Poezja mówię Wam poezja


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Żaden chlebek nie lubi

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 29, 2016 at 05:05.

    Żaden chlebek nie lubi pośpiechu dlatego po eksperymentach powstał wariant tego chlebka i ja piekę raz ten długi czas wyrastania raz ten szybszy .Cieszę się że zasmakował  tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chleb jest genialny. Nie

    Zgłoszony przez ChEla na września 29, 2016 at 00:08.

    Chleb jest genialny. Nie doczytalam ze zaczyn musi stac 8-9 godzin i nie bylo na to juz czasu. Zaczyn stal tylko dwie godziny. Malo tego zrobilam to w ogole w ekspresowym tempie nie trzymajac sie czasow. Ico ? Chleb jest pyszny, wyrosniety, pulchny, ma vhrupiaca skorke tmrc_emoticons.) PYCHOTKA !!!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko pochwała od Ciebie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 15, 2016 at 18:17.

    Grażynko pochwała od Ciebie to niczym order. Cooking 7 Staram się bardzo tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu potwierdzam jesteś

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 15, 2016 at 17:30.

    Haniu potwierdzam jesteś specjalistką od pieczenia chlebków Love każdy twój przepis to jest strzał w dziesiątkę Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest mi bardzo miło

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 15, 2016 at 15:26.

    Jest mi bardzo miło

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę pochwalić bo mnie

    Zgłoszony przez Psotka69 na stycznia 15, 2016 at 12:56.

    Muszę pochwalić bo mnie rodzina chwali tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Psotko za uznanie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 13, 2016 at 04:34.

    Dziękuję Psotko za uznanie .Zawstydzasz mnie pchwałami  Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny chlebek  :D  Haniu

    Zgłoszony przez Psotka69 na stycznia 12, 2016 at 21:55.

    Świetny chlebek  tmrc_emoticons.D 

    Haniu wszystkie Twoje chlebki są świetne  tmrc_emoticons.)

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam ten chlebek z suszoną

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 7, 2016 at 04:42.

    Robiłam ten chlebek z suszoną włoszczyzną i powiem szczerze że smak przeszedł moje oczekiwania

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny spokojnie można

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 18, 2015 at 07:32.

    Dziewczyny spokojnie można zmiejszyć czas oczekiwania na wyrośnięcie zaczynu do 4godz.Sprawdzone !!!!

    Trzeba pamiętać tylko o tym  że zaczyn wyrobił w momencie kiedy mamy ślad w Closed lid że już opada postaram się Wam wkleić zdjęcie bo mój właśnie zaczęłam robić .Można też dokładać kminek cały (około10g) suszone pocięte pomidory , słonecznik co kto lubi .

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś zamieniłam mąkę pszenną

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 3, 2015 at 16:59.

    Dziś zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową .Spróbujcie to poezja Na końcowe mieszanie dolejcie 30-40-g oleju Pamietajcie ,żę chleby orkiszowe mniej wyrastają więc dobrzeby było użyć mniejszej formy

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Asiak1 wypróbuj też moje

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 10, 2014 at 12:54.

    Asiak1 Cooking 6 wypróbuj też moje inne przepisy na chlebki i bagietki .Są wielokrotnie sprawdzane Cooking 1 zanim wstawiam .Cieszę sie ,że smakowało . Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, dziękuję za przepis. Z

    Zgłoszony przez Asiak1 na października 10, 2014 at 11:07.

    Haniu, dziękuję za przepis. Z pewną dozą nieśmiałości go robiłam ale wyszedł super pyszny i wszystkim w domu bardzo smakował. Jeszcze wrócę do tego przepisu tmrc_emoticons.) i to dziś tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 16:05.

    dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DGrażynko dziękuję za odp. U

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 25, 2013 at 05:36.

    tmrc_emoticons.DGrażynko dziękuję za odp. U nas po wielu próbach jest ten ,dodaję do niego do środka 50g siemienia (wtedy wychodzi piegowaty )lub 50g płatków owsianych. Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu chlebek pychotka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 23, 2013 at 20:16.

    Love Haniu chlebek pychotka tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, ten przepis mi umknął

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 29, 2013 at 09:32.

    Love Haniu, ten przepis mi umknął Big Smile Jak wrócę z Dziwnowa to go wypróbuję i już "czuję" że będzie często goścłl  w naszym meni. tmrc_emoticons.D Big Smile Love  Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dziewczyny daję Wam link do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 23, 2013 at 10:29.

    tmrc_emoticons.)Dziewczyny daję Wam link do orginału  http://www.przepisownia.pl/przepisy/chleb-pszenno-%C5%BCytni-na-3-godzinnym-zakwasie/340307  ,Może będzie lepiej smakował tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania :bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 22, 2013 at 23:19.

    Do wypròbowania Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, dzięki za nowy przepis

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 21, 2013 at 22:20.

    Haniu, dzięki za nowy przepis na chlebek. Love Ja własnie upiekłam swój, tradycyjnie z ziemniakami. Jedank Twojego na pewno spróbuję. Muszę miec tylko więcej czasu. tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DPo wielu próbach zrobiłam

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 20, 2013 at 07:46.

    tmrc_emoticons.DPo wielu próbach zrobiłam chlebek ,który jest najlepszy pod słońcem.Dziewczyny chciałam wstawić zdjęcie ,ale nie chce wejść.Nie zapisało też porady więc piszę ją tutaj:można wziąć 5g drożdży i skrócić czas do 4-6godz . Czas odpoczynku można skrócić o połowę a nawet o 3/4 tzn. niech odpoczywa od 10-30min .Podziel drożdże tak 3g do zaczynu i 2 do chlebka . tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DChcę jeszcze dodać  mój

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 20, 2013 at 07:30.

    tmrc_emoticons.DChcę jeszcze dodać  mój sposób na pieczenie chleba:zawsze wstawiam naczynie z wodą na poziom, na którym piekę chleb u mnie to 2-gi od dołu pozycja grzałek góra - dół i przez pierwsze dziesięć min pryskam zwykłym zraszaczem przeznaczonym tylko do tego,wychodzi mi około3-4 pryśnięć.Nie żebym się mądrzyła ,ale pamiętam swoje kłopoty z pękającym chlebem.Woda i pryskanie temu zapobiegają.A propos w/w chlebka to formę po posmarowaniu olejem można posypać płatkami owsianymi ,orkiszowymi, bułką tartą lub co kto lubi na spodzie.Wierzch często traktuję makiem lub sezamem Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Alu zwykły barszcz ja

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 20, 2013 at 07:21.

    tmrc_emoticons.)Alu zwykły barszcz ja używam z butelki tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu - a co to znaczy 50 g

    Zgłoszony przez kokolidek na czerwca 20, 2013 at 07:08.

    Haniu - a co to znaczy 50 g barszczu białego? O jaki barszcz chodzi?

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze