Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
zaczyn
- 150 g wody
- 200 g mąki żytniej typ 720
- 3 g świeżych drożdży
- 50 g barszczu białego
chleb
- 150 g wody
- 1 łyżeczki soli
- 400 g białej pszennej mąki
-
6
9h 0min
Czas całkowity 8h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włoż składniki na zaczyn i wyrób
"Ciasto" 2,30.Zostaw w dzbanku na 7-8godz.
Po upływie tego czasu dołóż resztę składników na chleb i wyrób
"Ciasto" przez 5min.
zaczyn
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
UWAGA!!!! Zrobiłam dziś ten chlebek jako orkiszowy to znaczy ,że zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową .Poezja mówię Wam poezja
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzŻaden chlebek nie lubi
Żaden chlebek nie lubi pośpiechu dlatego po eksperymentach powstał wariant tego chlebka i ja piekę raz ten długi czas wyrastania raz ten szybszy .Cieszę się że zasmakował
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Chleb jest genialny. Nie
Chleb jest genialny. Nie doczytalam ze zaczyn musi stac 8-9 godzin i nie bylo na to juz czasu. Zaczyn stal tylko dwie godziny. Malo tego zrobilam to w ogole w ekspresowym tempie nie trzymajac sie czasow. Ico ? Chleb jest pyszny, wyrosniety, pulchny, ma vhrupiaca skorke
PYCHOTKA !!!
Grażynko pochwała od Ciebie
Grażynko pochwała od Ciebie to niczym order.
Staram się bardzo 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu potwierdzam jesteś
Haniu potwierdzam jesteś specjalistką od pieczenia chlebków
każdy twój przepis to jest strzał w dziesiątkę 
Jest mi bardzo miło
Jest mi bardzo miło
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Muszę pochwalić bo mnie
Muszę pochwalić bo mnie rodzina chwali
Dziękuję Psotko za uznanie
Dziękuję Psotko za uznanie .Zawstydzasz mnie pchwałami
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Świetny chlebek :D Haniu
Świetny chlebek
Haniu wszystkie Twoje chlebki są świetne
Robiłam ten chlebek z suszoną
Robiłam ten chlebek z suszoną włoszczyzną i powiem szczerze że smak przeszedł moje oczekiwania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziewczyny spokojnie można
Dziewczyny spokojnie można zmiejszyć czas oczekiwania na wyrośnięcie zaczynu do 4godz.Sprawdzone !!!!
Trzeba pamiętać tylko o tym że zaczyn wyrobił w momencie kiedy mamy ślad w
"Blokada naczynia miksującego" że już opada postaram się Wam wkleić zdjęcie bo mój właśnie zaczęłam robić .Można też dokładać kminek cały (około10g) suszone pocięte pomidory , słonecznik co kto lubi .
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziś zamieniłam mąkę pszenną
Dziś zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową .Spróbujcie to poezja
Na końcowe mieszanie dolejcie 30-40-g oleju Pamietajcie ,żę chleby orkiszowe mniej wyrastają więc dobrzeby było użyć mniejszej formy
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Asiak1 wypróbuj też moje
Asiak1
wypróbuj też moje inne przepisy na chlebki i bagietki .Są wielokrotnie sprawdzane
zanim wstawiam .Cieszę sie ,że smakowało . 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu, dziękuję za przepis. Z
Haniu, dziękuję za przepis. Z pewną dozą nieśmiałości go robiłam ale wyszedł super pyszny i wszystkim w domu bardzo smakował. Jeszcze wrócę do tego przepisu
i to dziś 
dodaję do wypróbowania
dodaję do wypróbowania
:DGrażynko dziękuję za odp. U
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu chlebek pychotka
Haniu, ten przepis mi umknął
:)Dziewczyny daję Wam link do
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Do wypròbowania :bigsmile:
Do wypròbowania

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Haniu, dzięki za nowy przepis
Haniu, dzięki za nowy przepis na chlebek.
Ja własnie upiekłam swój, tradycyjnie z ziemniakami. Jedank Twojego na pewno spróbuję. Muszę miec tylko więcej czasu. 
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
:DPo wielu próbach zrobiłam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:DChcę jeszcze dodać mój
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:)Alu zwykły barszcz ja
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Haniu - a co to znaczy 50 g
Haniu - a co to znaczy 50 g barszczu białego? O jaki barszcz chodzi?
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich