3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek ekologiczny Beatki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Do wysmarowania blaszki

  • mieszanka płatków,siemię,slonecznik
  • 2 łyżki margaryny

Chlebek

  • 70 gramów otrąb pszennych
  • 1 i pół łyżeczki soli
  • 10 gramów płatków kukurydzianych
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 70 gramów płatków jęczmiennych i owsianych
  • 400 gramów ciepłej wody
  • 5 ząbków czosnku
  • 50 gramów drożdży
  • 15 gramów siemienia lnianego
  • 25 gramów słonecznika łuskanego
  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 1h 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Chlebuś
  1. DoClosed lid wkładamy czosnek rozdrabniamy 2sek/obr.5

    Dodajemy wszystkie pozostałe skladniki mieszamy  2min/Closed lid/Dough mode.Wyjmujemy zClosed lid do miski pozostawiamy na 30 min do wyrośnięcia.

    W między czasie smarujemy blaszkę ,,keksowkę,,30x12cm margaryną i obsypujemy czym mamy pod ręką:siemię,platki jęczmienne,owsiane,słonecznik.Ja używam wszystkiego po trochu.

    Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki,obsypujemy np.słonecznikiem ,odstawiamy do ponownego wyrośnięcia.

    Wyrośnięte wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 75 min

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dodałam mrożonej żurawiny ,ale nie polecam -dla mnie za kwaśna.[nowe doświadczenie]

Suszona byłaby zdecydowanie lepsza [taki uwielbia mój syn]

Cukru nie dodałam ,dzięki radom kokodilka i ciasto pięknie wyrosło.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz