1 Chleb

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

500 g mąki orkiszowej

  • 1 czubatych łyżek siemia lnianego
  • 1 opakowania swieze drożdże
  • 1 czubate łyżeczki miodu
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 400 g cieplej wody
  • 1 czubate łyżeczki oliwyz oliwek
  • 30 g luskany slonecznik
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć skladniki według kolejnosci:

    Woda

    Drożdże

    Miód

    Mąka

    Sól

    Oliwa

    Siemię Lniane

    Wyrabiać 8-10 min/Ciasto

    Przełożyc do foremki wysmarowanej oliwa i posypanej otrebami,zostawić na jakieś 10-15 min.

    Można posypać po wierzchu makiem,sezamem itp.

    Piec w piekarniku nagrzanym 190st przez ok 50 do 60 min.

            Smacznego 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Thank you for sharing the recipe! This method of...

    Zgłoszony przez roryelila68 roli na marca 26, 2024 at 09:46.

    Thank you for sharing the recipe! This method of making bread fnaf is simple and easy to make. Using honey and flax seeds will help the cake taste more delicious and nutritious. 50-60 minutes of baking in the oven at 190 degrees Celsius is the appropriate time for the cake to be completely cooked.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo prosty przepis. Szybko i smacznie. O to...

    Zgłoszony przez zuziazenek na stycznia 5, 2024 at 13:38.

    Bardzo prosty przepis. Szybko i smacznie. O to chodzi aby nie komplikować sobie życia. Chleb bardzo dobry. PolecamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chleb bardzo smaczny. Polecam.

    Zgłoszony przez miros na października 2, 2017 at 22:32.

    Chleb bardzo smaczny. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szukałam przepisu na chlebek.

    Zgłoszony przez Joanna 51 na marca 20, 2016 at 22:40.

    Szukałam przepisu na chlebek. Dziękuję

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Chcialabym sie

    Zgłoszony przez agus1a na grudnia 2, 2015 at 08:39.

    Witam. Chcialabym sie dowiedziec jaka wielkosc foremki powinna byc do wypieku tego chlebka?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam chleb szczególnie dla

    Zgłoszony przez AnulaK na listopada 4, 2015 at 14:19.

    Polecam chleb

    szczególnie dla osób uczulonych na białko mleka krowiego. Bardzo dobry tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 500g mąki

    Zgłoszony przez Monika Siarnacka na września 7, 2015 at 09:13.

    500g mąki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile mąki ma być w tym

    Zgłoszony przez Doda2501 na sierpnia 6, 2015 at 15:06.

    A ile mąki ma być w tym przepisie tmrc_emoticons.)

     Dorota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paczka 25 g

    Zgłoszony przez Monika Siarnacka na lipca 8, 2015 at 22:27.

    Paczka 25 g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie za dużo tych drożdży?

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na lipca 8, 2015 at 22:19.

    Nie za dużo tych drożdży? piszesz, że ma to być całe opakowanie czyli 10 dag?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze