3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z ziemniakami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 200 g Zakwasu, żytniego
  • 370 g mąki pszennej, chlebowej
  • 200 gugotowanych, zimnych ziemniaków
  • około 180 g wody
  • 14 g soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w koszyczku czas 20min./Varoma/poz.2. Odstawić do ostygnięcia. Przed dodaniem ich do ciasta, należy je oczywiście rozdrobnić  czs 10s./poz. 4.

    Dodać pozostałe składniki i wyrobic ciasto czas 3 min./Blokada naczynia miksującego/Ciasto. Ciasto przelożyc do formy i odstawić do wyrośnięcia.

    Pieczemy standardowo około godzinę. Przez 20 minut w temperaturze 230 stopni, następnie w 180.  Po około 20 minutach pieczenia spryskać chleb wodą, żeby uzyskać świecącą skórkę.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zostały mi ziemniaki z obiadu. dzisiaj upiekę...

    Zgłoszony przez karolina40 na lutego 18, 2017 at 01:54.

    zostały mi ziemniaki z obiadu. dzisiaj upiekę ciekawa jestem efektu. dam znać

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze