3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb ryżowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 150 g ryżu białego
  • 350 g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • 20 g drożdży
  • 400 g wody
  • 3 czubate łyżki ziaren słonecznika
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia wsypać ryż, zemleć 1 min/obr.10, przełożyc do innego naczynia

    2. Do Closed lidwłożyc drożdze, wlać wode, podgrzać 2 min/37C/obr.1

    3. Dodać zmielony ryż, wsypć mąkę, ziarna słonecznika, sól wymieszać 3min/Closed lid/Dough mode

    4. Ciastp przełozyc do miski,przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia ok 30min

    5. Ciasto przełożyć do wysmarowanej keksówki i posypanej otrębami owsianymi i ponownie odstawic na ok 15min. W tym czasie Dough moderozgrzać piekarnik do temperatury 180C

    6. Piec ok 40-45 minut

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chlebek wyszedł przepyszny, dodałam więcej...

    Zgłoszony przez Alka2003 na stycznia 27, 2018 at 14:07.

    Chlebek wyszedł przepyszny, dodałam więcej mąki, dodatkowo pestki dyni i siemię lniane.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny chlebek. Dodałam pół na...

    Zgłoszony przez oska1990 na stycznia 3, 2017 at 22:19.

    Pyszny chlebek. Dodałam pół na pół mąki pszennej z orkiszową pełnoziarnistą i wyszedł super. Taki wilgotny nie kruszy sie i nie rozwala. W piekarniku był 40min tak jak w opisie. Wyszedl troche nizszy niż na zdj ale to w niczym nie przeszkadza tmrc_emoticons.) Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dałam zamiast mąki pszennej

    Zgłoszony przez Psotka69 na marca 14, 2016 at 06:46.

    Dałam zamiast mąki pszennej orkiszową jasną wyszło super - polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja bym spróbowała z mąką

    Zgłoszony przez Psotka69 na marca 10, 2016 at 23:31.

    Ja bym spróbowała z mąką orkiszową ale jasną już z niej piekłam inne chlebki iwyszły super ten typ mąki zachowuje się tak jak pszenna i ładnie wyrasta

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy moge zamiast pszennej

    Zgłoszony przez DRIADA2013 na marca 6, 2016 at 19:52.

    A czy moge zamiast pszennej mąki dac orkiszową?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chlebek fantastyczny !!!  

    Zgłoszony przez aska1983 na lutego 23, 2016 at 19:47.

    chlebek fantastyczny !!!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka, robię już kolejny

    Zgłoszony przez SARNAAGA na sierpnia 3, 2015 at 11:43.

    pychotka, robię już kolejny raz tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek super godny polecenia

    Zgłoszony przez maryla1963 na lipca 8, 2015 at 22:04.

    Chlebek super godny polecenia tylko też dodałam więcej mąki. Wszystkim bardzo smakuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek poprostu rewelacja

    Zgłoszony przez zuza2005 na czerwca 20, 2015 at 16:44.

    Cooking 7Chlebek poprostu rewelacja tylko ja dałam więcej mąki bo wydawał mi się trochę za mało ścisły ale wyszedł super polecam wszystkim tmrc_emoticons.)Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję bardzo

    Zgłoszony przez Teresa53 na marca 27, 2015 at 17:24.

    Dziękuję bardzo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny 

    Zgłoszony przez Limonka na marca 4, 2015 at 15:45.

    Pyszny  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze