 
                                            
                                     
                                    Składniki
- 150 g ryżu białego
- 350 g mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
- 20 g drożdży
- 400 g wody
- 3 czubate łyżki ziaren słonecznika
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia wsypać ryż, zemleć 1 min/obr.10, przełożyc do innego naczynia - 2. Do  "Blokada naczynia miksującego" włożyc drożdze, wlać wode, podgrzać 2 min/37C/obr.1 "Blokada naczynia miksującego" włożyc drożdze, wlać wode, podgrzać 2 min/37C/obr.1- 3. Dodać zmielony ryż, wsypć mąkę, ziarna słonecznika, sól wymieszać 3min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" "Ciasto"- 4. Ciastp przełozyc do miski,przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia ok 30min - 5. Ciasto przełożyć do wysmarowanej keksówki i posypanej otrębami owsianymi i ponownie odstawic na ok 15min. W tym czasie  "Ciasto" rozgrzać piekarnik do temperatury 180C "Ciasto" rozgrzać piekarnik do temperatury 180C- 6. Piec ok 40-45 minut 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Chlebek wyszedł przepyszny, dodałam więcej mąki, dodatkowo pestki dyni i siemię lniane.
Pyszny chlebek. Dodałam pół na pół mąki pszennej z orkiszową pełnoziarnistą i wyszedł super. Taki wilgotny nie kruszy sie i nie rozwala. W piekarniku był 40min tak jak w opisie. Wyszedl troche nizszy niż na zdj ale to w niczym nie przeszkadza 
  
            
Dałam zamiast mąki pszennej orkiszową jasną wyszło super - polecam
Ja bym spróbowała z mąką orkiszową ale jasną już z niej piekłam inne chlebki iwyszły super ten typ mąki zachowuje się tak jak pszenna i ładnie wyrasta
A czy moge zamiast pszennej mąki dac orkiszową?
chlebek fantastyczny !!!
pychotka, robię już kolejny raz
Chlebek super godny polecenia tylko też dodałam więcej mąki. Wszystkim bardzo smakuje
Dziękuję bardzo