Tu jesteś:
4
Składniki
- 450 g wody
- 40 g drożdży
- 1 łyżka cukru
- 450 g mąki pszennej razowej
- 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju
-
6
1h 5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do Thermomixa wlać wodę, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37stop/obr 2
Dodać makę pszenną razową i pszenną zwykła, sól i olej i wyrabiać 2 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Ciasto wyłożyć i poczekac az wyrośnie ok 40 min
Przełożyc do natłuszczonej formy do pieczenia
Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez 50-60 min
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika odczekać 10 min i wyjąć z foremki
Kroić dopiero jak całkowicie ostygnie
Smacznego!!!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiestety zakalec w środku, robot miał problem z...
Niestety zakalec w środku, robot miał problem z wyrobieniem takiej ilości ciasta. Chlebek do wyrzucenia
Chlebek wyszedł piękny, foremkę natłuszczoną...
Chlebek wyszedł piękny, foremkę natłuszczoną wysyłałam otrębami. Chleb wyrastał od razu w foremce, wyrósł w ciągu 15 min i do piekarnika. Następnym razem spróbuję dodać słonecznik i siemię.
Jeden z lepszych chlebów na przepisowni
Jeden z lepszych chlebów na przepisowni
Super przepis ,wyprobowany kilkakrotnie za kazdym...
Super przepis ,wyprobowany kilkakrotnie za kazdym razem smaczny chlebek.Dziekuje i polecam.
Chleb rewelacja, nic dodać nić ując PYCHOTKA
Chleb rewelacja, nic dodać nić ując PYCHOTKA
5gwiazdek ktore się nie wyświetliły 😁
5gwiazdek ktore się nie wyświetliły 😁
Bardzo dobry chlebek 😁 polecam😁
Bardzo dobry chlebek 😁 polecam😁
pyszny chlebek! Ja zamiast mąki razowej pszennej...
pyszny chlebek! Ja zamiast mąki razowej pszennej dodałam mąkę razowa żytnią bo taką miałam, a mimo to wyszedł pyszny!
Jedyny błąd to nie wyciągnięcie chleba z formy przez co spod był jakby mokry, ale to mój błąd
ciasto się mocno kleiło do
ciasto się mocno kleiło do wszystkiego, składniki były prawidłowo odważone
tak powinn być ?
Dodany do wypróbowania. Mam
Dodany do wypróbowania. Mam pytanie czy chleb się kruszy?
Ciągle go robie, zawsze
Ciągle go robie, zawsze wychodzi idealny. Polecam
Przepis dodałam do
Przepis dodałam do wypróbowania .Pozdrawiam
Bardzo smaczny chlebuś,
Bardzo smaczny chlebuś, zadebiutowałam nim z TM
Dziękuję i polecam!
Pyszny jest ten chleb.
Pyszny jest ten chleb. Wyszedl swietnie choc uzylam mniej maki pszennej ( tak okolo 170 gram).
Polecam ten chleb, jest
Polecam ten chleb, jest przepyszny. Wprost idealny dla mojego męża, zachwyca sie nim bardzo.
:Dsmaczny chlebuś
Smaczny chleb, polecam Naszej
Smaczny chleb, polecam Naszej rodzinie bardzo smakował
Pyszny chlebus:) warto
Pyszny chlebus
warto zrobic!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Basia
Piekłam kilka razy chlebek
Piekłam kilka razy chlebek w/g tego przepisu, jest smaczny
Pozdrawiam 
już poprawione
już poprawione
Z mąki pszennej wychodzi
Z mąki pszennej wychodzi chleb żytni
bakerka
ja piekłam go w foremce
ja piekłam go w foremce sylikonowej o wymiarach : 13 cmx 27 cmx 7 cm
Blaszka jakich wymiarów
Blaszka jakich wymiarów będzie idealna do tego chleba? Pozdrawiam