3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB PSZENNY RAZOWY


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 450 g mąki pszennej razowej
  • 220 g mąki pszennej
  • 40 g drożdży
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Thermomiksa wlać 450 g wody, dodać 40 g drożdży i
    łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2
    min./37st C/obroty 2
    . Dodać 450 g mąki pszennej razowej, 220 g mąki
    pszennej, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min./pozycja interwał. Ciasto przełożyć do innego naczynia,
    pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do
    natłuszczonej formy do pieczenia (około 37x12x7 cm). Piec we wcześniej
    rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 50-60 min. Po wyjęciu z
    piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i
    pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy