3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny na zakwasie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Składniki na ciasto

  • 70 g mąki żytniej razowej
  • 0,2 litry wody
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 80 g mąki pszennej razowej
  • 5 g drożdży świeżych
  • 220 g mąki pszennej
  • 180 g Zakwasu
  • 6
    5h 0min
    Czas całkowity 5h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wyrobić Dough mode przez 4 minuty (pamiętajcie, że ilość wody zależy od gęstości zakwasu więc dodawajcie ją stopniowo!). Odstawić do wyrośnięcia na 3godziny (co godzinę zagniatamy ciasto). Następnie odstawiamy do wyrośnięcia do koszyka do podwojenia objętości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250st. przez 20minut i zmniejszamy temperaturę do 220st. i pieczemy przez kolejne 20minut (oczywiście z parą tmrc_emoticons.D).

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz