Składniki
Składniki na ciasto
- 70 g mąki żytniej razowej
- 0,2 litry wody
- 1,5 łyżeczki soli
- 80 g mąki pszennej razowej
- 5 g drożdży świeżych
- 220 g mąki pszennej
- 180 g Zakwasu
-
6
5h 30min
Czas całkowity 5h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wszystkie składniki wyrobić
"Ciasto" przez 4 minuty (pamiętajcie, że ilość wody zależy od gęstości zakwasu więc dodawajcie ją stopniowo!). Odstawić do wyrośnięcia na 3godziny (co godzinę zagniatamy ciasto). Następnie odstawiamy do wyrośnięcia do koszyka do podwojenia objętości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250st. przez 20minut i zmniejszamy temperaturę do 220st. i pieczemy przez kolejne 20minut (oczywiście z parą
).
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa też robie taki
Ja też robie taki
Normal
0
21