3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB PSZENNO - ORKISZOWY / WIEJSKI.


Wydrukuj:
4

Składniki

CHLEB PSZENNO - ORKISZOWY / WIEJSKI.

  • 300 gramów mąki pszennej
  • 300 gramów mąki orkiszowej
  • 150 gramów mąki chlebowej
  • 400 gramów wody
  • 30 gramów świeżych drożdży
  • 120 gramów maślanki, ew. kefiru
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki soli, dałam pół na pół z warzywną
  • 1 łyżeczki miodu płynnego
  • 6
    2h 20min
    Czas całkowity 1h 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    CHLEB PSZENNO - ORKISZOWY / WIEJSKI
  1. Do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego>400 g wody, 30 g drożdży, świeżych, 120 g maślanki lub kefiru > 2'/37st/obr.2

    >piekarnik rozgrzać do 220 st
    >ciasto na stolnicę i rękoma od mąki uformować bochenek, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i poczekać 15', żeby trochę wyrósł,
    >ponacinać ostrym nożem kratkę na ukos na chlebie i wstawić do piekarnika
    > piec 15'-220 st, następnie zmniejszyć do 190 st i piec 20-25' /pukając w chleb od spodu-wydaje głuchy dźwięk,
    > pozostawić do ostygnięcia, chleb można też piec w podłużnej formie...smacznego!
    [/b]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • BARDZO DOBRY CHLEB. PRZEDE WSZYSTIM SZYBKI. JA...

    Zgłoszony przez nataliawys na lutego 23, 2018 at 17:43.

    BARDZO DOBRY CHLEB. PRZEDE WSZYSTIM SZYBKI. JA NIESETY NIGDY NIE MODĘ SIĘ DOCZEKAĆ DO OSTYGNIĘCIA I JEM , NO WŁAŚCIWIE PRÓBUJĘ JESZCZE GORĄCY.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze