Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Chleb portugalski
- 550 g wody
- 720 g maki pszennej chlebowej, Plus dodatkowa ilość do opruszenia blatu
- 15 g drożdży świeżych
- 10 g soli
-
6
3h 35min
Czas całkowity 2h 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać 15g świeżych drożdży ,3 min/37°C/obr. 3
- Nastepnie wsypać mąkę pszenną chlebową 720 g I 10g soli Wyrabiać przez 20 sec/ obroty 6.
- Pozostawić w naczyniu na 40 minut
- wyrabiać w naczyniu miksującym przez 6 min/ obroty 6
- Przełożyć ciasto do natłuszczonego oliwą naczynia i przykryć folia spożywczą lub ściereczką kuchenną, odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 250°C
- Ciasto wyjąć na posypany mąką blat i uformować bochenek(nie wyrabiać ciasta zbyt długo)
- Ostrożnie przełożyć uformowany bochenek do posypanej mąka formy,
- Piec przez około 55min w temperaturze 250°C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
SILPAT® - mata do pieczenia
kup teraz -
SILPAT® - mata doskonały chleb
kup teraz -
Ben - płaska forma kamionkowa
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis jest super tylko jak się go sciagnie to...
Przepis jest super tylko jak się go sciagnie to trzeba edytować na cookidoo nie potrzebne jakieś dziwne coś po angielsku....
"Brak obrotów wstecznych"