Tu jesteś:
4
Składniki
Chleb Portugalski
- 720 gramów mąki pszennej
- 500 gramów wody
- 14 gramów świeżych drożdży
- 10 gramów soli
-
6
3h 40min
Czas całkowity 2h 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać 500 gram wody, następnie wsypać mąkę - ustawić obr. 6/ czas 20 sekund.
2.Pozostawić w naczyniu miksującym na 40 minut.
3.Następnie dodać drożdże i sól,
ustawić obr. interwał czas 6 minut.
4. Następnie zostawić 2h do wyrośnięcia.
5. Piekarnik nagrzać do 210 stopni.
6. Dobrze obsypać naczynie żaroodporne mąką i wyłożyć ciasto, uformować lekko dłońmi bochenek chleba.
7. Piec 1h godzinę
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Takiego chleba w piekarni NIE KUPISZ !!!! - a jeśli już .... to za niego sporo zapłacisz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz