3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb orkiszowy z dynia


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

Składniki na chleb

  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g zakwasu żytniego
  • 1 łyżki soli
  • 350 g wody
  • 400 g mąki orkiszowej razowej
  • 6 łyżek pestek dyni
  • 5 g drożdży świeżych
  • 6
    8h 0min
    Czas całkowity 8h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Zarobić ciasto na chleb ze wszystkich składników przez około 3-4 minuty Dough mode (pestki dyni dodać na końcu i wyrobić ręcznie). Odstawić w misce do wyrastania do podwojenia objętości. Następnie przełożyć do koszyka i pozostawić żeby wyrosło na jeszcze 1,5-2h. Piec z parą w temperaturze 240st. przez 10 minut a później zmniejszyć na 230st. i piec jeszcze około 20minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz