Tu jesteś:
4
Składniki
1 kawałek/kawałki/kawałków
200 g mąki żytniej
- 375 g maki pszennej chlebowej
- 475 litra wody
- 1 płaskie łyżki soli
- 1 czubate łyżeczki ziarna słonecznika
-
6
10h 0min
Czas całkowity 9h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć skladniki według kolejnosci:
Woda
zakwas
Mąka
Sol
ziarna
Wyrabiać 8-10 min/"Ciasto"
Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie przygotować formę, natłuścić olejem i posypać bułką tartą. Ciasto wyrabiać ok. 10 min, włożyć do formy. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (średnio na 7 godz, ale w lecie rośnie szybciej), piec w 180 st przez ok. 1 godz do foremki wysmarowanej oliwa i posypanej otrebami,zostawić na jakieś 10-15 min.
Można posypać po wierzchu makiem,sezamem itp.
Piec w piekarniku nagrzanym 190st przez ok 50 do 60 min.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz