Chleb kukurydziany Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Mahalia
utworzono: 03/16/11 zmieniono dnia: 11/29/11

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb kukurydziany


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Chleb kukurydziany

  • 200 g mąki pszennej, chlebowej
  • 200 g mąki kukurydzianej, (użyłam grysiku kukurydzianego, L)
  • 100 g drobnej mąki żytniej (użyłam typ 720, L)
  • 350 g wody
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 15 g świeżych drożdży, (lub 1 łyżeczka suszonych instant)
  • 6
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyc do naczynia miksującego i zagnieść ciasto czas 4min./Counter-clockwise operation/Dough mode
    Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić do wyrastania na 1,5-2 godziny. Ciasto powinno podwoić objętość.

    Nastepnie podzielić ciasto na 2 części, przełozyc do keksówek i odstawić jeszcze na 1,5 godz. do wyrośnięcia.

    Godzinę przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 225 st C.
    Wstawić bochenki, na dno piekarnika wsypać ok. 1/4 szklanki kostek lodu.
    Piec 25-35 minut, aż bochenki będą wyraźnie rumiane.

    Ostudzić na kuchennej kratce.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy