Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Chleb czosnkowy z ziarnami
- 5 ząbków czosnku
- 50 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczki soli
- szczypta cókru
- 450-500 g wody
- 500 g mąki pszennej
- 10 g otrębów
- 20 g płatków owsianych
- 50 g mieszanki ziaren
-
6
1h 5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzóć czosnek 5s/obr5.
- 2. Czosnek zgarnij kopystką, dodaj drożdże, sól, cukier i wode 2min/37/obr2.
- 4. Wczasie mieszania ciasta wysmarój keksówkę kasią i obsyt bółką tartą lub otrębami. Wyrobione ciasto przełóż do keksówki możesz pomóc sobie kopystką. Można posypać wierzch mieszanką ziaren.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz