3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy z samej kaszy gryczanej - by Hana


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Chleb bezglutenowy z samej kaszy gryczanej - by Hana

  • 500 gramów kaszy gryczanej, niepalonej
  • 700 gramów wody
  • 3 łyżeczki soli, kłodawskiej gruboziarnistej lub himalajskiej
  • do posypania: sezam, mak lub inne ziarna

ciasto

  • 6
    26h 0min
    Czas całkowity 25h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Klejącą kaszę włoż do naczynia miksujacego Miksowanie10 sek./obr.7 do uzyskania konsystencji półgładkiej.
  2. Dodaj sól iwymieszaj 3 sek./WSTECZNE Obroty wsteczneobr.3.

    [size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; color: #676767; mso-fareast-language: PL] [/size]
  3. [size= 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. [/size]
    [size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Ciasto umieść w (zimnym[/size]) piekarniku lub owiń ściereczką i pozostaw na całą noc.



    [size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Przez ten ciasto "wyrośnie" wypełniając całą foremkę, a na wierzchu pojawi się "wybrzuszenie”.[/size]
  4. [size= 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]Umieść ciasto w piekarniku i nagrzej do 200 stopni C.
    UWAGA[/size]: ciasto włóż do zimnego, a nie do nagrzanego pikarnika.
  5. [size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Piecz 50-60 minut.
    Po upieczeniu na wierzchu pojawi się lekko pęknięta, chrupiąca skórka.[/size]

    [size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Wyjmij foremkę, usuń papier i wystudź na kuchennej kratce. Krój ostrym nożem.[/size]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy