Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Chleb bezglutenowy z samej kaszy gryczanej - by Hana
- 500 gramów kaszy gryczanej, niepalonej
- 700 gramów wody
- 3 łyżeczki soli, kłodawskiej gruboziarnistej lub himalajskiej
- do posypania: sezam, mak lub inne ziarna
ciasto
-
6
26h 0min
Czas całkowity 25h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Klejącą kaszę włoż do naczynia miksujacego
"Miksowanie" 10 sek./obr.7 do uzyskania konsystencji półgładkiej.
- Dodaj sól iwymieszaj 3 sek./WSTECZNE
"Obroty wsteczne" obr.3.
[size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; color: #676767; mso-fareast-language: PL] [/size] - [size= 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. [/size]
[size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Ciasto umieść w (zimnym[/size]) piekarniku lub owiń ściereczką i pozostaw na całą noc.
[size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Przez ten ciasto "wyrośnie" wypełniając całą foremkę, a na wierzchu pojawi się "wybrzuszenie”.[/size] - [size= 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]Umieść ciasto w piekarniku i nagrzej do 200 stopni C.
UWAGA[/size]: ciasto włóż do zimnego, a nie do nagrzanego pikarnika. - [size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Piecz 50-60 minut.
Po upieczeniu na wierzchu pojawi się lekko pęknięta, chrupiąca skórka.[/size]
[size= 12.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: Calibri; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: PL]Wyjmij foremkę, usuń papier i wystudź na kuchennej kratce. Krój ostrym nożem.[/size]
Przygotowanie ciasta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz