3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki z puree z dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Bułki z purre z dyni

  • 500 g mąki pszennej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 200 g puree z dyni
  • 10 g oleju
  • 1 łyżeczki soli
  • 150 g wody
  • 40 g drożdży
  • 30 g Pestek z dyni
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. DoBlokada naczynia miksującego wlać wode i rozdrobnione drożdże 2 min 1 37 stopni. Dodać mąki, sól, olej, puree i pestki z dyni. WyrabiaćCiasto 4 minuty.

    Ciasto przełożyć do wyrośnięcia do czasu gdy podwoi objętość.

    Podzielić na 8 części i uformować bułeczki. Pozostawić do wyrośnięcia około pół godziny.

    Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz