Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Bułki z purre z dyni
- 500 g mąki pszennej
- 100 g mąki kukurydzianej
- 200 g puree z dyni
- 10 g oleju
- 1 łyżeczki soli
- 150 g wody
- 40 g drożdży
- 30 g Pestek z dyni
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do"Blokada naczynia miksującego" wlać wode i rozdrobnione drożdże 2 min 1 37 stopni. Dodać mąki, sól, olej, puree i pestki z dyni. Wyrabiać"Ciasto" 4 minuty.
Ciasto przełożyć do wyrośnięcia do czasu gdy podwoi objętość.
Podzielić na 8 części i uformować bułeczki. Pozostawić do wyrośnięcia około pół godziny.
Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMiiriam:https://www.przepisownia.pl/dodatki-przepi...
Miiriam:https://www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/puree-z-dyni/mpkb8z1t-32b3a-930714-cfcd2-7mhi9gls
Jak zrobić puree z dyni ? taka surowa zmiksowana...
Jak zrobić puree z dyni ? taka surowa zmiksowana .. czy gotowane ?
Bułki przepyszne, być może zdjęcie nie...
Bułki przepyszne, być może zdjęcie nie zachęca - wyglądają ciut blado. Z tej porcji wyszło mi 12 średniej wielkości bułek. Następnym razem dodam odrobinę więcej soli. Wrzucam zdjęcie moich