Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Bułki z puree dyniowym
- 125 g mleka
- 10 g drożdży świeżych
- 0,5 łyżeczki cukru
- 30 g Masła lub oliwy
- 80 g mąki żytniej
- 300 g mąki chlebowej
- 180 g puree dyniowego
- 1 łyżeczki soli
-
6
2h 20min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia wlać mleko, dodać drożdże, cukier i masło.
podgrzewac 3min 37st, obr.1 - dodać resztę składników, wyrabiać
"Ciasto" 5 min
- Odstawić do wyrośnięcia na 1h.
- Ciasto wyłożyć na obsypana mąka blat, podzielić na 8 bułek, odłożyć na blache wyłożona papierem do pieczenia. Przykryć ręcznikiem, odstawić do wyrośnięcia na 45min
- Piekarnik nagrzać do 200st. Bułki posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać ziarnami dyni, słonecznikiem, makiem lub sezamem. Piec 20 min w 200st
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz