3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki kukurydziane


Wydrukuj:
4

Składniki

7 porcja/porcje/porcji

Na rozczyn

  • 125 g mąki pszennej
  • 125 g wody
  • 2 g świeżych drożdży
  • 0,5 łyżeczki cukru (opcjonalnie)

Ciasto właściwe

  • 225 g mąki pszennej
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 190 g wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 8 g świeżych drożdży
  • 1,5 łyżki oleju / oliwy z oliwek

Dodatkowo

  • 1 rozkłócone jajko do posmarowania
  • sezam do posypania
  • 6
    1h 55min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucić mąkę, wodę, drożdże i cukier (opcjonalnie) na rozczyn. Podgrzewać 4 min/37*C/obr.2.

    Dodać pozostałe składniki na ciasto właściwe. Wyrabiać 3 min/Dough mode.

    Pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut.

    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

    Ciasto wyłożyć na lekko oprószony mąką blat, podzielić na 7 części. Z każdej uformować okrągłe bułki, ułożyć na blaszce, lekko spłaszczyć. Następnie za pomocą kopystki na każdej bułce wykonać podłużne wgłębienie. Przykryć czystą ściereczką kuchenną, odstawić do wyrośnięcia na 15-20 minut.

    Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Bułki posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem.
    Piec 20-30 minut.

    Smacznego! tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Brak


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy