3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowy chleb życia


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Bezglutenowy chleb życia

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 100 g Migdałów
  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 50 g orzechów laskowych łuskanych
  • 150 g pestek dyni
  • 100 g pestek słonecznika
  • 100 g siemienia lnianego
  • 30 g maku
  • 6 jajek
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Piekarnik rozgrzać do 160*C, keksówkę (dł. ok 28cm), natłuścić

    2. DoClosed lid wsypać orzechy włoskie, migdały i orzechy laskowe. Rozdrobnić 5s./obr.7

    3. Dodać pestki dyni i słonecznika, siemię lniane, mak, oliwę, jajka i sól. Wyrobić 1min./Dough mode

    4. Masę przełożyć do keksówki, piec 50-60 minut.

    Po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy