Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Bezglutenowy chleb życia
- 50 g oliwy z oliwek
- 100 g Migdałów
- 100 g orzechów włoskich łuskanych
- 50 g orzechów laskowych łuskanych
- 150 g pestek dyni
- 100 g pestek słonecznika
- 100 g siemienia lnianego
- 30 g maku
- 6 jajek
- 1 łyżeczki soli
-
6
55min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzać do 160*C, keksówkę (dł. ok 28cm), natłuścić
2. Do"Blokada naczynia miksującego" wsypać orzechy włoskie, migdały i orzechy laskowe. Rozdrobnić 5s./obr.7
3. Dodać pestki dyni i słonecznika, siemię lniane, mak, oliwę, jajka i sól. Wyrobić 1min./"Ciasto"
4. Masę przełożyć do keksówki, piec 50-60 minut.
Po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszny!! Polecam w 100% ostatnio dodałam...
Przepyszny!! Polecam w 100% ostatnio dodałam jeszcze sezam czarny i biały i żurawinkę - pychotka!