3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bagietki ekspresowe


Wydrukuj:
4

Składniki

:)

  • 2 łyżeczki soli
  • 25 g drożdży świeżych
  • 300 g wody letniej
  • 500 g mąki
5

Przygotowanie

    • * do naczynia miksującego wlać wodę, drożdże - podgrzać 2 minuty/ 37 st. / obr 2 
    • * dodać mąkę i sól - wyrobić 3 minuty/ obr Interwał
    • * ciasto pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu miksującym na 1 h 
    • * następnie podzielić na równe części - ja podzieliłam na 3,uformować bagietki i pozostawić na ok 1 h do ponownego wyrośnięcia
    • * rozgrzać piekarnik do 240 st
    • * bagietki zwilżyć wodą i obsypać odrobiną mąki
    • * przy pomocy ostrego noża zrobić rowki w bagietce - można ale nie trzeba
    • * bagietki włożyć do piekarnika umieszczając na środkowym poziomie - można na dolnym poziomie umieścić naczynie wypełnione z wodą lub rozprowadzić wodę spryskiwaczem
    • * piec w rozgrzanym piekarniku przez ok 20-25 minut
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

można zamiast zrobić bułki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz