3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BAGIETKI "BŁYSKAWICZNE"


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

TAPENADA

  • 120 g oliwek zielonych bez pestek
  • 60 g suszonych pomidorów w oliwie, odsączonych
  • 60 g Migdałów
  • 1 ząbek czosku
  • 2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych
  • 1 łyżeczki miodu lub syropu klonowego
  • kilka listków bazylii

  • 250 g mąki żytniej
  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 220 g wody ciepłej
  • 40 g oliwy lub oleju
  • 40 g drożdży świeżych
  • 1 jajko roztrzepane do posmarowania z
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTA BAGIETKI
  1. Do naczynia dodać wszystkie składniki w podanej kolejności, wyrobić 2 min/obr.Dough mode.

    Uformowac dwie bagietki, ponacinać ukosnie kopystką, posmarować roztrzepanym jajkiem, ulożyć w foremce.

    Wstawić do zimnego piekarnika, piec 30 min temp. 200st.- 10 minut termoobieg, potem zmienić na góra-dół.

  2. TAPENADA

    Do Closed lidwłożyć wszystkie składniki i zmiksować 20 sek/obr.8, Sprawdzić stopień rozdrobnienia i ewentualnie jeszcze przedłużyć czas miksowania - w/g gustu.

    Zgarnąć zawartość na dno naczynia, założyć motylek i jeszcze miksować  10sek/obr.4

    Konsystencja tapenady nie jest jednolita, wyraźnie są widoczne poszczególne składniki. Nie jest to gładka  pasta.

     

             SMACZNEGO

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Tapenada jest na wzór przepisu ze  "smakoterapii". Świetny dodatek  nie tylko do bagietki, ale np. do słonych krakersów jako przekąska przy oglądaniu mundialowych meczów i nie tylko.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bagietki w smaku rewelacyjne Jednak moim zdaniem...

    Zgłoszony przez Agary na maja 1, 2017 at 17:10.

    Bagietki w smaku rewelacyjne! Jednak moim zdaniem podany czas pieczenia jest za długi. Bagietki wyszły twarde, jakby miały skorupę a nie chrupiącą skórkę. Następnym razem skracam czas pieczenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wykorzystałam do bagietek

    Zgłoszony przez AngelinaK na września 8, 2015 at 13:58.

    Wykorzystałam do bagietek mąkę pszenną 650 i też wyszły smaczne tmrc_emoticons.) Fajnie, że robi się je tak błyskawicznie Glasses Moment i są na stole tmrc_emoticons.;)  Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodalam ziarna słonecznika,

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 31, 2014 at 18:54.

    Dodalam ziarna słonecznika, pestki dyni i czarnuszkę - pychotka ! Love

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu... bagietki pyszne.

    Zgłoszony przez anka25 na lipca 26, 2014 at 13:06.

    Gabrysiu... bagietki pyszne. Piekłam już wielkrotnie i zawsze znikają szybciutko ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, robisz cuda

    Zgłoszony przez OLIWIAJ na lipca 25, 2014 at 23:39.

    Gabrysiu, robisz cuda tmrc_emoticons.) kolejny Twój przepis dodałam do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Jestem od niedawna szczęśliwą posiadaczką tego cuda tmrc_emoticons.) Wobec czego, będę do Ciebie zaglądała częściej tmrc_emoticons.)

    Pozdr.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania, Gabrysiu

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 6, 2014 at 20:56.

    Do wypròbowania, Gabrysiu Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No tak Gabrysiu ja rzadko

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 2, 2014 at 05:23.

    No tak Gabrysiu ja rzadko wstawiam ciasto nie wyrośnięte ,dlatego na pewno go wykorzystam tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, one niewiele różnią

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 1, 2014 at 21:54.

    Haniu, one niewiele różnią się od Twoich. Uproszczony (skrócony) jest czas wykonania. Tę metodę stosujemy na prezentacjach. Zauważ, że wykorzystałam polecone przez Ciebie foremki. Bagietki to tez odmiana bułeczek, inny tylko kształt.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi spróbuję Twojej bagietki

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 1, 2014 at 20:58.

    Gabi spróbuję Twojej bagietki tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, robię bardzo podobne

    Zgłoszony przez Meg na lipca 1, 2014 at 20:41.

    Witam, robię bardzo podobne bułeczki, tylko w formie tradycyjnych bułek. Różnią się nieco ilością wody, drożdży i oleju i ja do moich dodaję jeszcze słonecznik. Za sprawą mąki żytniej są bardzo wilgotne, więc te bagietki Twoje pewno teżtmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze