 
    
            Składniki
- ziołowe grzanki
- posiekana świeża pietruszka
- majeranek
- pieprz
- 50 gramów szynki szwarcwaldzkiej
- 1/2 opakowania śmietankowego serka z czosnkiem, np. crefée (Lidl)
- 2 trójkąty serka topionego śmietankowego
- 3 średnie ziemniaki
- 1 kostka rosołowa
- 20 gramów masła
- 8 ząbków czosnku
- 1 średnia cebula
- 3/4 litra wody
- 100 gramów śmietany
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4 s/obr.5. Kopystką zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek na dno naczynia miksującego. 
- Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr.1. 
- Dodać kostkę rosołową, serki topione, pokrojone w kostkę ziemniaki, szynkę szwarcwaldzką, dodać przyprawy, uzupełnić wodą, gotować 20 min/100°C/obr.2. 
- Dodać śmietanę, całość zmiksować zwiększając obroty od 1 do 8, posypać natką pietruszki, podawać z grzankami. 
Porady
Zupę można podawać również z pokrojoną szynką szwarcwaldzką.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
100 g śmietany - ale jakiej??? kremówki, czy kwaśnej, bo to duża różnica.