Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 18/12/20
                            
                zmieniono dnia: 20/12/20
                    Składniki
Włoska zupa pomidorowa
- 1 puszki pomidory
 - 10 ząbków czosnku
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 łyżki masła
 - 1 cebula
 - 700 g rosołu
 - 0,75 łyżeczki soli
 - 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
 - 1 łyżeczki papryki, mielonej, słodkiej
 - 1 cukier, szczypta
 - 1 chili, mielonego, szczypta
 - 1 łyżeczki bazylii, suszonej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć obraną i pokrojona na kawałki cebulę oraz obrany czosnek, rozdrobnić 5-10 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Do naczynia miksującego dodać masło oraz oliwę z oliwek. Dusić 7 minut/120ºC/obr. 1. Dodać do cebuli i czosnku pomidory z puszki wraz z zalewą. Rozdrobnić 10 sekund/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Wlać wodę, dodać koncentrat bulionu drobiowego, sól, pieprz, słodką paprykę, chili, cukier i bazylię. Gotować 20 minut/100ºC/obr. 2. Podawać z grzankami lub makaronem. Przed podaniem można zabielić śmietaną.
 
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://www.swojskiejedzonko.com/
                        *przepis ze strony https://www.swojskiejedzonko.com/
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze