 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 12/09/17
                            
                zmieniono dnia: 12/09/17
                    Składniki
Pasta ze słonecznika
- 10 liści bazylii, świeżej
- 2 ząbków czosnku
- 200 g słonecznika łuskanego
- 5 g oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 50 g wody, (1/2 miarki MT)
- 1/2 łyżeczki pieprz czarny, świeżo mielony
- 1/4 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucić słonecznik. Prażyć 10min./120st./obr.1 "Blokada naczynia miksującego"  wrzucić słonecznik. Prażyć 10min./120st./obr.1
 2.Słonecznik przełożyć do miseczki.
 3.Do "Blokada naczynia miksującego"  wrzucić bazylię i czosnek. rozdrobnić 3s./obr.8. składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. "Blokada naczynia miksującego"  wrzucić bazylię i czosnek. rozdrobnić 3s./obr.8. składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 4.Dodać pozostałe skaldniki i słonecznik. Zmiksować 6s./obr.6. Zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować ponownie 3s./obr.6. Powtórzyć czynność, 3s./obr.6
 Gotowe!!!!
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Czy w tym przepisie nie brakuje przypadkiem suszonych pomidorów?