 
    
            Składniki
PESTO CHILLI
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 pozbawiona ziarenek papryczka chilli
- 50 g pokrojonego na kawałki sera parmezan
- 50 g wyłuskanych orzechów włoskich
- 100 g liści bazylii, świeżych
- 100 g oliwy z oliwek
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pozbawioną ziaren papryczkę chilli, rozdrobnić 2s/obr.8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia. 
- Dodać parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8s/obr.8. 
- Dodać oliwę i sól, wymieszać 20s/obr.3. 
Porady
Smaczny dodatek do makaronów, sałatek, ryby lub grilowanego chleba. Można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Dziekuję za odpowiedż napewno zrobię 
  
  
 
Nie... Ostrość papryczki kryje się w nasionkach, więc jeśli ją wydrążymy pesto pozostanie tylko delikatnie doprawione.