 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                2min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                12min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     30 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 31/10/11
                            
                zmieniono dnia: 13/01/17
                    Składniki
- 1/2 MT wody
- 20 g maku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła lub margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Krakersy
Porady
Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami. Doskonałe jako zakąski.Szybkie i proste w wykonaniu.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za mało...smakowe Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie
 Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie  ) dodam więcej
) dodam więcej  
            
Właśnie się upiekły. Pychotka. Doskonała przekąska na jutrzejszą imprezę.
Bardzo fajna podgryzacz. Tylko trzeba poczekać aż przestygnie, żeby móc ocenić. Ja spróbowałam jak były jeszcze ciepłe, a może i gorące więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.
 więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.
W najbliższym czasie do wypróbowania ,pozdrawiam
,pozdrawiam  
Dziś upiekłam. Są świetne. Jesteś genialny w tych przepisach! Wielkie wyrazy uznania!
Wlasnie dziś upiekłam te krakersiki i powiem-są PYSZNE !! Mam nadzieję,że nie przytyję zbytnio po tych wszystkich deserach tu ! haha
fajne ciasteczka na zagryskę szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.
 szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.
wierzch ciasta przed pokrojeniem posmarowałam białkiem i posypałam drobną solą.