 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                3h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     600 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 26/02/24
                            
                zmieniono dnia: 26/02/24
                    Składniki
Chleb z Mąki Bambusowej
- 4 porcji jajko, rozmiar M
- 500 gramy serek wiejski, ziarnisty
- 100 gramy mąka bambusowa, błonnik bambusowy
- 30 gramy babka jajowata
- 16 gramy proszku do pieczenia
- 7 gramy suche drożdże
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki octu
- 100 gramy wrzącej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do misy daj 4 jajko, rozmiar M i 0,5 łyż. soli ubić motylkiem 2 min/obr. 4.
- Dodać 500 gramy serek wiejski, ziarnisty 1 min/obr. 3.5 i dalej miksować motylkiem
- Dodać resztę składników 100 gramy mąka bambusowa, błonnik bambusowy, 30 gramy babka jajowata, 16 gramy proszku do pieczenia 7 gramy suche drożdże, 2 łyżki octu, 100 gramy wrzącej wody i program wyrabianie Ciasto /2 min.
- Ciasto zagnieść, podsypać mąką jeśli się bardzo klei, odstawić na 30 min w ciepłe miejsce.
 Uformować bochenek, piec 80-100 min 150 stopni
Mieszanie
Porady
Po wyrabianiu w TM ręcznie wyrobić i odstawić do ciepłego miejsca na 30 min.
Później zagnieść jeszcze raz i uformować chlebek.
Piec od 80-100 min góra-dół 150stopni
                        Później zagnieść jeszcze raz i uformować chlebek.
Piec od 80-100 min góra-dół 150stopni
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze