 
    
            Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Pyszne ciasto marchewkowe bezglutenowe
- 100 g kasza gryczana niepalona
- 150 g cukier brązowy/ksylitol/ zwykły cukier
- 150 g orzechów włoskich
- 200 g Marchwii
- 2 jajka
- 100 g oleju
- 1 łyżeczki proszek do pieczenia bezglutenowy
- 1 łyżeczki Soda oczyszczona
- 1 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczki PRZYPRAWA DO PIERNIKA, opcjonalnie
- 1/4 łyżeczki soli
polewa z serka
- 250 g serka filadelfia
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 łyżeczki cukru waniliowego, lub laska wanilli
- orzechy włoskie do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Piekarnik rozgrzać do 175stopni
 1. kaszę gryczaną zmielić 20s/obr.10, odstawic do osobnego naczynia
 2. cukier zmielić 10s/obr.10, odstawic do osobnego naczynia
 3. orzechy włoskie zmielić 5s/obr.5, odstawic do osobnego naczynia
 4. marchew pokroić na mniejsze kawałki, zmielić3s/obr.7, odstawic do osobnego naczynia
 5. Wbić jajka, dodać olej i zmiksować 10s/obr. 5
 6. dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać przy pomocy kopystki 20s/obr.5
 7. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (tortownica ok 20-25cm średnicy) Piec około 45 min
- Wszystkie składniki zmiksować 20s/obr.4-5
- Po wystudzeniu ciasta polać polewą z serka i udekorować orzechami włoskimi.
 Smacznego!
Ciasto
Polewa
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze