
Czas przygotowania
8h 0min
Czas całkowity
9h 0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 20/06/13
zmieniono dnia: 02/02/17
Składniki
zaczyn
- 150 g wody
- 200 g mąki żytniej typ 720
- 3 g świeżych drożdży
- 50 g barszczu białego
chleb
- 150 g wody
- 1 łyżeczki soli
- 400 g białej pszennej mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włoż składniki na zaczyn i wyrób
"Ciasto" 2,30.Zostaw w dzbanku na 7-8godz.
Po upływie tego czasu dołóż resztę składników na chleb i wyrób
"Ciasto" przez 5min.
zaczyn
Porady
UWAGA!!!! Zrobiłam dziś ten chlebek jako orkiszowy to znaczy ,że zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową .Poezja mówię Wam poezja
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Żaden chlebek nie lubi pośpiechu dlatego po eksperymentach powstał wariant tego chlebka i ja piekę raz ten długi czas wyrastania raz ten szybszy .Cieszę się że zasmakował
Chleb jest genialny. Nie doczytalam ze zaczyn musi stac 8-9 godzin i nie bylo na to juz czasu. Zaczyn stal tylko dwie godziny. Malo tego zrobilam to w ogole w ekspresowym tempie nie trzymajac sie czasow. Ico ? Chleb jest pyszny, wyrosniety, pulchny, ma vhrupiaca skorke
PYCHOTKA !!!
Grażynko pochwała od Ciebie to niczym order.
Staram się bardzo 
Haniu potwierdzam jesteś specjalistką od pieczenia chlebków
każdy twój przepis to jest strzał w dziesiątkę 
Jest mi bardzo miło
Muszę pochwalić bo mnie rodzina chwali
Dziękuję Psotko za uznanie .Zawstydzasz mnie pchwałami
Świetny chlebek
Haniu wszystkie Twoje chlebki są świetne
Robiłam ten chlebek z suszoną włoszczyzną i powiem szczerze że smak przeszedł moje oczekiwania
Dziewczyny spokojnie można zmiejszyć czas oczekiwania na wyrośnięcie zaczynu do 4godz.Sprawdzone !!!!
Trzeba pamiętać tylko o tym że zaczyn wyrobił w momencie kiedy mamy ślad w
"Blokada naczynia miksującego" że już opada postaram się Wam wkleić zdjęcie bo mój właśnie zaczęłam robić .Można też dokładać kminek cały (około10g) suszone pocięte pomidory , słonecznik co kto lubi .