Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Na zupkę potrzebujemy:
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej z TM., lub kostki bulionu drobiowego bądź wołowego
- 50 g kaszy kus-kus
- 800 g wody
- 100 g mrożonej włoszczyzny
- 100 g kiełbasy wiejskiej, dla lepszego smaku może być wędzona
- 150 g ziemniaków
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę - kawałki ok. 1 cm. Kiełbasę również pokroić w kostkę. Do naczynia mieszającego wlać wodę, dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować 20 min/100 stopni/obroty 1.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zupka szybka w wykonaniu. Po ugotowaniu konsystencja jest lekko zagęszczona więc raczej nie trzeba dodawać śmietany lub zasmażki.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzFajna tylko jak dla mnie mało
Fajna tylko jak dla mnie mało odprawiona.
Zupka pierwej sort zamiast
Zupka pierwej sort zamiast kus kusa dodałem śmietankę i też było dobre
Zupkę wyprobuję, ale kiłbaskę
Zupkę wyprobuję, ale kiłbaskę zamienię na pierś z kurczaka Dziękuję za przepis i pozdrawiam