3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupka warzywna z kiełbaską


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Na zupkę potrzebujemy:

  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej z TM., lub kostki bulionu drobiowego bądź wołowego
  • 50 g kaszy kus-kus
  • 800 g wody
  • 100 g mrożonej włoszczyzny
  • 100 g kiełbasy wiejskiej, dla lepszego smaku może być wędzona
  • 150 g ziemniaków
5

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę - kawałki ok. 1 cm. Kiełbasę również pokroić w kostkę. Do naczynia mieszającego wlać wodę, dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować 20 min/100 stopni/obroty Wsteczne 1.

10
11

Porady

Zupka szybka w wykonaniu. Po ugotowaniu konsystencja jest lekko zagęszczona więc raczej nie trzeba dodawać śmietany lub zasmażki. 

Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Fajna tylko jak dla mnie mało

    Zgłoszony przez AnnaEmilia na września 1, 2014 at 14:31.

    Fajna tylko jak dla mnie mało odprawiona.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka pierwej sort zamiast

    Zgłoszony przez lordfisher na kwietnia 22, 2014 at 17:06.

    Zupka pierwej sort tmrc_emoticons.;) zamiast kus kusa dodałem śmietankę i też było dobre tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupkę wyprobuję, ale kiłbaskę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 20, 2014 at 13:45.

    Zupkę wyprobuję, ale kiłbaskę zamienię na pierś z kurczaka tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze