3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa ziemniaczana z wedzonym lososiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 cebula
  • 20 g oleju
  • 300 g obranych ziemniakow, w kawalkach
  • 500 g wody
  • 1 kostka rosolowa warzywna
  • 1/4 lyzeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 100 g zielonego groszku, swiezy albo rozmrozony
  • 1/2 peczka koperku, posiekanego
  • 100 g wedzonego lososia,pokrojonego w paski
  • 50 g creme fraiche
  • 6
    22min
    Czas całkowity 22min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. cebule wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Sek./ poziom 5 posiekac.

    2. Dodac olej i 2 Min./ Varoma/ poziom 2 udusic.

    3. Dodac ziemniaki i 5 Sek./ poziom5 zmiksowac.

    4. Nastepnie dodac wode, kostke rosolowa, sol, pieprz i 18 Min./ 100°/ poziom1 gotowac.

    5. Dodac groszek i koperek i 1 Min./ 100°/Counter-clockwise operation/ poziomGentle stir setting podgrzac.

    6. Lososia ulozyc w miseczkach i zalac przygotowana zupka. Udekorowac kleksami z Creme Fraiche.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra zupka. ja jednak

    Zgłoszony przez Monimona1979 na lipca 16, 2016 at 11:06.

    Bardzo dobra zupka.

    ja jednak ja troszke zmodyfikowalam, zamiast groszku dodalam szczypte mielonej galki muszkatalowej i szczypte ostrej papryki.Zmielilam zupke na gladki krem.Na talerzy do zupki dodalam lososia, koperek, i lyzeczke jogurtu naturalnego.Pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaskakująco dobre połączenie

    Zgłoszony przez Angelica na kwietnia 4, 2016 at 17:13.

    Zaskakująco dobre połączenie smaków. Zupa zdecydowanie wymaga jednak ponownego zmiksowania na gładki krem przed dodaniem groszku. W przeciwnym razie ma grudkowatą konsystencję. U mnie śmietana 18% zamiast creme fraiche - spełnia zadanie. Z drobnymi modyfikacjami polecam dla urozmaicenia menu obiadowego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzooo dobraaaaaaaaa

    Zgłoszony przez kurt na marca 2, 2012 at 16:20.

    bardzooo dobraaaaaaaaa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze