Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 cebula
- 20 g oleju
- 300 g obranych ziemniakow, w kawalkach
- 500 g wody
- 1 kostka rosolowa warzywna
- 1/4 lyzeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 100 gzielonego groszku, swiezy albo rozmrozony
- 1/2 peczka koperku, posiekanego
- 100 g wedzonego lososia,pokrojonego w paski
- 50 g creme fraiche
-
6
22min
Czas całkowity 22minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. cebule wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Sek./ poziom 5 posiekac.
2. Dodac olej i 2 Min./ Varoma/ poziom 2 udusic.
3. Dodac ziemniaki i 5 Sek./ poziom5 zmiksowac.
4. Nastepnie dodac wode, kostke rosolowa, sol, pieprz i 18 Min./ 100°/ poziom1 gotowac.
5. Dodac groszek i koperek i 1 Min./ 100°/"Obroty wsteczne" / poziom"Mieszanie" podgrzac.
6. Lososia ulozyc w miseczkach i zalac przygotowana zupka. Udekorowac kleksami z Creme Fraiche.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra zupka. ja jednak
Bardzo dobra zupka.
ja jednak ja troszke zmodyfikowalam, zamiast groszku dodalam szczypte mielonej galki muszkatalowej i szczypte ostrej papryki.Zmielilam zupke na gladki krem.Na talerzy do zupki dodalam lososia, koperek, i lyzeczke jogurtu naturalnego.Pychotka
Zaskakująco dobre połączenie
Zaskakująco dobre połączenie smaków. Zupa zdecydowanie wymaga jednak ponownego zmiksowania na gładki krem przed dodaniem groszku. W przeciwnym razie ma grudkowatą konsystencję. U mnie śmietana 18% zamiast creme fraiche - spełnia zadanie. Z drobnymi modyfikacjami polecam dla urozmaicenia menu obiadowego.
bardzooo dobraaaaaaaaa
bardzooo dobraaaaaaaaa