Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Zupa
- 100 gramów selera korzeniowego
- 300 gramów selera naciowego
- 50 gramów oliwy z oliwek
- 1 kostek kostki rosołowej z kury
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty przyprawy uniwersalnej, Polecam Czubrice zieloną
- 3/4 opakowania serka topionego
- 150 gramów kwaśnej śmietany
- 1500 gramów wody
- sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
- sok z 1 cytryny
- 100 gramów łososia wędzonego
-
6
40min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
Przygotowanie
seler korzeń rozdrobnić - czas 10s, obr 5, przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny
seler naciowy rozdrobnić - czas 15s, obr 6
dodać oliwę, odrobinę wody i dusić - czas 5 minut, temp. 100, obr 1
dodać kostkę rosołową, przyprawę uniwersalną, serek topiony i śmietanę - czas 20s, obr 9
dodać wodę i gotować - czas 15 minut, tem. 100, obr 1
dodać seler korzeniowy, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku
dodać pokrojonego w kawałki łososia, wymieszać - czas 10s, obr 3
można podawać z grzankami lub ptyśkami
smacznego !!!
Zupa z selera naciowego z łososiem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzChciałabym zrobić zupę bo przepis wygląda...
Chciałabym zrobić zupę bo przepis wygląda ciekawie ale nie jestem pewna co z tym selerem korzeniowym? Czy on ma być surowy w zupie?? Bo wygląda na to że tak.