3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z jablek i selera


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 100 g cebuli
  • 25 g oleju
  • 500 g ser, ela, w kawalkach
  • 300 g jablek (np. Boskop), obranych i pokrojonych w cwiartki
  • 900 g wody
  • 2-3 kostki warzyw, ne rosolowe
  • 100 g smietanki do zup
  • 1 lyzeczka soli
  • 1/4 lyzeczki pieprzu
  • szczypta cukru
  • 1/2- 1 lyzeczki soku z cytryny
  • 10 listkow bazylii, pokrojonych w paseczki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. cebule wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Sek./ poziom 5 posiekac

    2. dodac olej i 3 Min./ Varoma/ poziom 2 udusic

    3. dodac seler i jablka i 10 Sek./ poziom 5 z pomoca kopystki rozdrobnic

    4. dodac wode, kostki warzywne i 25 Min./ 100°/ poziom 1,5 gotowac

    5. dodac smietanke, sol, pieprz i cukier i 30 Sek./ poziom 10 zmiksowac, trzymac przy tymdobrze  miarke.

    6. doprawic do wedlug uznania sokiem z cytryny.

    7. udekorowac listkami bazylii i podawac w malych miseczkach.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy