Składniki
4 porcja/porcje/porcji
2 llitry zupy
- 400 g dyni obranej i pokrojonej w kawałki
- 50 g cebuli zwyczajnej
- 1 serek topiony z ziołami
- 1 płaskich łyżeczek gałki muszkatołowej
- 2 kostki rosołku z kury
- 250 g mleka kokosowego
- 25 g oliwy z oliwek
- oliwa z pestek dyni
- 1 gałązek swiezej kolendry
- 100 g pestek z dyni - prażonych
- 400 g wody
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Cebulę rozdrobnić w TM (3 s, Obr. 5) dodać oliwę, zeszklić cebulkę. (120 stopni na 1.5 min)
Dodać dynię, serek topiony, gałkę muszkatołową, kostki rosołowe, kolendrę – rozdrobnić 30 s, Obr. 10.
Dolać 400 g wody – gotować 12 min, Obr. 2
W czasie gotowania uprażyć pestki z dyni (patelnia teflonowa, bez tłuszczu)
Pod koniec gotowania dodać mleko kokosowe, pozostawić do zagotowania, w razie potrzeby zagęścić mąką z ryżu (zrobioną w TM).
Podawać z prażonymi pestkami i odrobiną oliwy z pestek dyni.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNo cóż,miała być zupa, a wyszedł krem -
No cóż,miała być zupa, a wyszedł krem -
No chyba że 2W oznacza obroty 2 i waroma.
No chyba że 2W oznacza obroty 2 i waroma.
A w jakiej temperaturze gotować przez 12 minut, i...
A w jakiej temperaturze gotować przez 12 minut, i czy pestki zdyni przed prażeniem trzeba obrać ze skorupki?, jeśli kogoś dziwią moje pytania to proszę wiedzieć że dopiero się uczę, dotychczas umiałem zagoować wodę na kawę, ale nie konieczni na herbatę -
Bardzo ciekawa zupa.
Bardzo ciekawa zupa. Wykonałam ją w wersji wege, czyli na własnym koncentracie warzywnym i niestety bez świeżej kolendry, ale i tak była zaskakująco dobra. Polecam!
Magda