3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

2 llitry zupy

  • 400 g dyni obranej i pokrojonej w kawałki
  • 50 g cebuli zwyczajnej
  • 1 serek topiony z ziołami
  • 1 płaskich łyżeczek gałki muszkatołowej
  • 2 kostki rosołku z kury
  • 250 g mleka kokosowego
  • 25 g oliwy z oliwek
  • oliwa z pestek dyni
  • 1 gałązek swiezej kolendry
  • 100 g pestek z dyni - prażonych
  • 400 g wody
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Cebulę rozdrobnić w TM (3 s, Obr. 5) dodać oliwę, zeszklić cebulkę. (120 stopni na 1.5 min)

    Dodać dynię, serek topiony, gałkę muszkatołową, kostki rosołowe, kolendrę – rozdrobnić 30 s, Obr. 10.

    Dolać 400 g wody – gotować 12 min, Obr. 2

    W czasie gotowania uprażyć pestki z dyni (patelnia teflonowa, bez tłuszczu)

    Pod koniec gotowania dodać mleko kokosowe, pozostawić do zagotowania, w razie potrzeby zagęścić mąką z ryżu (zrobioną w TM).

    Podawać z prażonymi pestkami i odrobiną oliwy z pestek dyni.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo ciekawa zupa.

    Zgłoszony przez Makdawo na października 19, 2012 at 19:27.

    Bardzo ciekawa zupa. Wykonałam ją w wersji wege, czyli na własnym koncentracie warzywnym i niestety bez świeżej kolendry, ale i tak była zaskakująco dobra. Polecam!

    Magda

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze