Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
przygotuj
- 1/4 cebuli, średniej wielkości
- 1 płaska łyżka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego
- 700 g wody gorącej
- 50 g kaszy jaglanej surowej
- 2 łyżki pokrojonego koperku
- 0,5 łyżki masła
- 200 g cukinii (pokrojonej na kawałki), bez skóry
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
Cukinię, cebulę, koncentrat bulionu oraz wodę przy założonej miarce miksujemy ok. 30 sekund powoli zwiększając obroty od 0 do 8.
Do naczynia dodajemy kaszę jaglaną. Ustawiamy gotowanie 15 min / 100°C / obr. 2
Na koniec dodajemy pokrojony koperek oraz masło.
Mieszamy chwilę na obrotach 3-4.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zupa z czasem gęstnieje.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz