Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
przygotuj
- 1/4 cebuli, średniej wielkości
- 1 płaska łyżka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego
- 700 g wody gorącej
- 50 g kaszy jaglanej surowej
- 2 łyżki pokrojonego koperku
- 0,5 łyżki masła
- 200 g cukinii (pokrojonej na kawałki), bez skóry
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Cukinię, cebulę, koncentrat bulionu oraz wodę przy założonej miarce miksujemy ok. 30 sekund powoli zwiększając obroty od 0 do 8.
Do naczynia dodajemy kaszę jaglaną. Ustawiamy gotowanie 15 min / 100°C / obr. 2
Na koniec dodajemy pokrojony koperek oraz masło.
Mieszamy chwilę na obrotach 3-4.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zupa z czasem gęstnieje.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz