3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z cukinii z kaszą jaglaną


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

przygotuj

  • 1/4 cebuli, średniej wielkości
  • 1 płaska łyżka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego
  • 700 g wody gorącej
  • 50 g kaszy jaglanej surowej
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 0,5 łyżki masła
  • 200 g cukinii (pokrojonej na kawałki), bez skóry
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Cukinię, cebulę, koncentrat bulionu oraz wodę przy założonej miarce miksujemy ok. 30 sekund powoli zwiększając obroty od 0 do 8.

    Do naczynia dodajemy kaszę jaglaną. Ustawiamy gotowanie 15 min / 100°C / obr. 2

    Na koniec dodajemy pokrojony koperek oraz masło.

    Mieszamy chwilę na obrotach 3-4.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zupa z czasem gęstnieje.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy